Vechtdal College Ommen officieel geopend

25 januari 2016 Nieuws

Op 25 januari jl. om 15.00 uur werd het nieuwe schoolgebouw van het Vechtdal College Ommen officieel geopend door Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, samen met leerlingen en personeel van de school. De VO-raad behartigt de belangen van het voortgezet onderwijs bij de overheid, politiek, andere onderwijssectoren en maatschappelijke organisaties. Ook één van de bestuurders van Landstede, Kees Blokland, en wethouder Onderwijs van de gemeente Ommen, Ko Scheele, mochten openingshandelingen verrichten. Zij onthulden gezamenlijk een kunstwerk, gemaakt door personeel en leerlingen, verbeeldend Ommen en alle omringende buurtschappen waar leerlingen van het Vechtdal College Ommen vandaan komen.
In zijn toespraak feliciteerde Paul Rosenmöller iedereen die op het Vechtdal College les geeft, inclusief het onderwijsondersteunend personeel en iedereen die les volgt, met de prachtige locatie die is neergezet. Hij wenste het Vechtdal College met al haar mensen een fantastische toekomst.
Het gebouw aan de Balkerweg kent drie verdiepingen: op de begane grond zijn alle praktijklokalen gevestigd en krijgen de leerlingen van vmbo-basis/kader bovenbouw hun lessen. Op de eerste verdieping volgen alle leerlingen van havo/vwo-bovenbouw en van de vmbo-theoretische leerweg hun lessen, terwijl op de bovenste verdieping alle leerlingen van de leerjaren 1 en 2 gehuisvest zijn.
Alle genodigden ontvingen een echte glossy van het Vechtdal College, een eenmalige uitgave ter ere van de nieuw- en verbouw, gemaakt door leerlingen en personeel. Aansluitend werd van 17.00 tot 21.00 uur een Open Huis gehouden. Vele mensen uit Ommen en de wijde omgeving kwamen een kijkje nemen in het nieuwe schoolgebouw aan de Balkerweg 2.

VC Ommen 2

VC Ommen 1

VC Ommen 3

VC Ommen 4

VC Ommen 5

VC Ommen 6

VC Ommen 7

vc ommen 20

VC Ommen 8

VC Ommen 10

VC Ommen 17

VC Ommen 16

VC Ommen 15

VC Ommen 14

VC Ommen 13

VC Ommen 12