Dedemsvaria 2016 al in de steigers

24 januari 2016 Evenementen

De Dedemsvaria 2016, de komende feestweek van maandag 1 tot en met zaterdag 6 augustus, staat al weer in de steigers. Dat bleek tijdens een officiele persconferentie in De Kalkwieke in Dedemsvaart. Voorzitter Maikel van Marle maakte bekend dat het bestuur van de Dedemsvaria voor komend jaar op zoek is naar een goed doel om daarvoor geld bijeen te verzamelen. Afgelopen jaar was de Stichting Vecht voor Jeugd dat goede doel. Vrijdagavond nam voorzitter Henk Brink tijdens die persconferentie dankbaar een cheque van 400 euro in ontvangst.  De stichting Vecht voor Jeugd heeft als doel jeugdigen tot en met 17 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg en die door omstandigheden in de problemen zijn gekomen financiële en/of materiële steun te verlenen op cultureel, educatief of sportief gebied.

Tijdens de persconferentie stond voorzitter Maikel van Marle ook even stil bij de aangehaalde banden met partnergemeente Bad Rothenfelde. Verder was er aandacht voor een aantal nieuwe programma onderdelen zoals o.a. de wielerronde, een wedstrijd frikandel eten en het hangmat hangen. ‘Eigenlijk hebben wij met dit onderdeel het ouderwetse paalzitten in een nieuw jasje gestoken’, aldus Van Marle. Stefan Nanning werd gepresenteerd als nieuw bestuurslid.

Tevens liet men nog graag weten dat kandidaat Rozentrio’s  zich tot 1 februari kunnen opgeven. Dat geldt ook voor aanmelding en kandidaatstelling van een Mini Rozentrio, waarmee de jeugd de laatste jaren ook nadrukkelijk betrokken wordt bij de Dedemsvaria.

Dedemsvaria persc 1

foto’s: Dedemsvaart in Vogelvlucht