Buurtzorg Nederland viert 10 jaar in De Ganzenhoeve

13 november 2017 Evenementen

Buurtzorg Nederland bestaat 10 jaar!

Tijd voor een feestje, zo ook bij Buurtzorgteam Gramsbergen/De Krim. De (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden van Buurtzorgteam, te weten Anniek van de Belt, Linda Bijker, Gea Hazelaar, Willie Hulter, Joyce Kerssies, Dieneke de Lange, Janet Muis, Margreet Ramaker, Anouk Schutte, Angelique Westdijk en Miranda Zandman vierden dit graag samen met hun cliënten en betrokken mantelzorgers. En dat op de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers spelen een cruciale rol in het leven van cliënten, vooral omdat cliënten tegenwoordig langer thuis blijven wonen.

De feestelijkheden vonden plaats bij Pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve in Holthone, waarbij burgemeester Peter Snijders het feest opende. De burgemeester liet zich in positieve bewoordingen uit over de organisatie van Buurtzorg Nederland. Hij benoemde het belang van zorgverlening thuis en het belang van de mantelzorgers. Zonder ondersteuning van de mantelzorgers is het onmogelijk voor cliënten om thuis te blijven wonen. De mantelzorger is van onschatbare waarde. Cliënten en mantelzorgers waardeerden het zeer dat de burgemeester zich na zijn welkomstwoord tussen hen mengde en een praatje met hen maakte.

Na het openingswoord van de burgemeester werd de middag vervolgd met entertaining, dat werd verzorgd door schaatslegende Erik Hulzebosch. Hij vermaakte het publiek met zijn karakteristieke accent, zijn gevoel voor humor en zijn enthousiasme met verhalen over zijn belevenissen van de Elfstedentocht tot aan zijn roem als popster.

Daarnaast werd er waardering uitgesproken door een 90-jarige cliënt die de buurtzorgmedewerkers vergeleek met een vogel die elke ochtend uitvliegt om zorg te verlenen: de Florence Nightingale van nu!  Als dank werd symbolisch een vogeltje overhandigd aan het Buurtzorgteam. Een groter compliment kunnen de medewerkers zich niet wensen!

Ter afsluiting van deze feestelijke dag werd er genoten van een heerlijk pannenkoekenbuffet.