Succesvolle vogelshow vogelvereniging “De Gieteling”

10 november 2017 Evenementen

Succesvolle vogelshow vogelvereniging “De Gieteling”.

Vogelvereniging “De Gieteling” Dedemsvaart/Balkbrug opende gisteravond haar jaarlijkse tentoonstelling  in het clubgebouw van de postduivenvereniging aan de Lathyrusstraat 16 in Dedemsvaart. Elk najaar laten de leden van “De Gieteling” zien wat er het afgelopen kweekseizoen zoal uit het ei is gekropen. Na een mooie keurdag onder leiding van keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zijn de kampioenen bekend geworden die door de voorzitter gehuldigd zijn. De kampioenen werden bekend gemaakt door de voorzitter. De ereprijzen werden uitgereikt door Mathijs Boertjes van Jumbo Joosten Dedemsvaart.

De kampioenen. In de categorie van de kleurkanaries ongepigmenteerd was C. Ehlers winnaar met een vogel van 91 punten.  W.  v.d. Enk werd kampioen bij de gepigmenteerde kanaries  met 92 punten. De kampioen bij de Australische en Afrikaanse prachtvinken was T. Kleiman, ook met een vogel van 92 punten. J. Boertjes werd bij de grasparkieten kampioen met een vogel van maar liefst 94 punten. In de hoofdgroep van de grote parkieten werd J. v.d. Heyden kampioen met  93 punten.

Een aanmoedigingsprijs was er voor  T. Kleiman. Clubkampioen werd J. Boertjes die daarvoor de wisselbeker, de J.A. Pothof bokaal in ontvangst mocht nemen. 

J. Boertjes was niet aanwezig.