Itter: klaar voor de toekomst met Smart Industry

27 juni 2017 Nieuws

Klaar voor de toekomst met Smart Industry.

Je fabriek bouwen rondom ‘Smart Industry’ om klaar te zijn voor de toekomst. Het Hardenbergse bedrijf Itter aan de IJslandweg ziet er de voordelen van in en deed het al vier jaar geleden. Het bouwde de fabriek van de toekomst, en verbetert het continu.

Maar wat ís Smart Industry? Smart Industry staat voor het versterken van de Nederlandse industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen, zodat de Nederlandse bedrijven efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor made kunnen produceren. Smart Industry is belangrijk omdat het zorgt voor versterking van de concurrentiepositie van een bedrijf in de internationale markt.

Gister kregen ondernemers daarover uitleg en de kans iets te leren hoe en wat je implementeert als je gebruik maakt van Smart Industry binnen een bedrijf. In interactieve sessies en pitches kregen ze  tijdens een tweede Smart Café (de eerste was in Steenwijk) inzicht in kansen voor procesoptimalisatie, ketensamenwerking, robotisering en de mogelijkheden van ICT automatisering, data-collectie en data-analyse. Ook vernamen ze meer over de impact die zo’n verandering op het personeel kan hebben, en hoe je daarmee om kunt gaan.

Henk Wiersma vertelde over de verbetering van zijn bedrijf Itter. Breinkennis kwam aan de orde, met andere woorden hoe krijg je medewerkers mee in de verbetering. Het ging over processen optimaliseren, over robotisering en ketensamenwerking. En over ICT en data wat je er allemaal mee kunt doen. En uiteraard was er rondleiding door de productiefaciliteiten van Itter.

Deze bijeenkomst onder de naam Smart Café voor ondernemers  die actief zijn in de maakindustrie en graag alles willen weten over Smart Industry was georganiseerd door Henk Wiermsma in samenwerking met Ondernemershuis Vechtdal en Kennispoort Regio Zwolle.

Een indruk. Smart Industry bij Itter …….