Zorgcentrum Oostloorn 25 jaar

14 juni 2016 Evenementen

Zorgcentrum Oostloorn 25 jaar

Op 12 juni 2016 was het 25 jaar geleden dat de eerste cliënten in Zorgcentrum Oostloorn aan de Van Speijkstraat 14 in Hardenberg kwamen wonen. Dit is op 13 juni jongstleden gevierd.

In december 1965 vond de opening van verzorgingshuis Oostloorn aan de Rheezerweg plaats. Het bood huisvesting aan 71 ouderen. Op 12 juni 1991 is Oostloorn naar de Van Speijkstraat verhuisd, op de plek van het voormalige ziekenhuis. Oostloorn biedt woonruimte aan 80 bewoners en telt 24 aanleunwoningen. Behalve een woon- en zorgfunctie heeft Oostloorn een functie als wijksteunpunt. Dit is een ontmoetingsplaats voor de bewoners van Oostloorn en de buurtbewoners uit de omliggende wijken. Buurtbewoners hebben hier de gelegenheid om elkaar op te zoeken en in contact te komen met welzijn, zorg en ondersteuning.

Speciaal voor cliënten, personeel en vrijwilligers is er op 13 juni veel aandacht besteed aan eten en drinken, gezelligheid en ontmoeten. Met een expositie zijn er oude herinneringen opgehaald. Een gezamenlijke koffietafel, lunch en snackuur voor de cliënten en een receptie voor personeel en vrijwilligers heeft het jubileumfeest compleet gemaakt.

oostloorn25jaar 1

oostloorn25jaar 2

oostloorn25jaar 3

Foto’s zijn van Oostloorn