Zomermarkt AAC De Holten staat in de picture voor Gouden Prokkel!

17 juni 2017 Nieuws

Zomermarkt AAC De Holten staat in de picture voor Gouden Prokkel!

AAC De Holte in Hardenberg is een arbeids- en activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking van de Baalderborg Groep. Een aantal van de cliënten heeft hierbij ook een lichamelijke beperking. Afhankelijk van de vraag en de mogelijkheden van de cliënt, worden de activiteiten individueel of in groepsverband aangeboden voor dagactiviteiten. De cliënten worden begeleid door professionele medewerkers die ervaring hebben en opgeleid zijn in dagactiviteiten en zorg. Bij De Holte werken vaste begeleiders. Daarnaast streeft men naar ontmoetingen en belevingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het motto is: Zie wat wij doen en wat ú kunt doen. Prokkelen heet dat.  Bij prokkelen kan iedereen mee doen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij.

Zomermarkt organiseren.

De voorbije week was de nationale Prokkelweek. Bij De Holt kwam het initiatief vooral van medewerkster Jeanet Meijering om in dat kader met collega’s en vrijwilligers een Zomermarkt te organiseren. Die vond afgelopen woensdag plaats. Het werd bij mooi weer ook een superfestijn voor  familie, vrienden en anderen. Er was een breed scala aan activiteiten. Te veel om hier alles te vernoemen. De beelden op een spreken voor zichzelf. Onder andere was er voor de cliënten een spellencircuit waarbij voor iedere deelnemer de deelname aan het onderdeel op een controlekaart aangekruisd werd.

Gouden Prokkel winnen? 

Mooie bijkomstigheid is dat men bij De Holte deze activiteit zonder grote verwachtingen ook opgegeven had voor de verkiezing Gouden Prokkel 2017. En wat gebeurde? Deze week kregen ze bericht dat AAC De Holte genomineerd was om voor die mooie waardering in aanmerking te zijn. Ze staan op de shortlist! En op 30 juni wordt in Utrecht bekend wie de Gouden Prokkel wint. Toi, toi toi dus voor AAC De Holte. Uiteraard zal een delegatie medewerkers en cliënten bij de bekendmaking aanwezig zijn!

En ze wonnen ‘m! Proficiat.