Twee burgemeesters komen feliciteren

13 januari 2016 Nieuws

Twee burgemeesters komen feliciteren. Dat overkwam vandaag het bruidspaar Albert van den Poll (geboren Ambt Hardenberg) en Marie Schonewille (geboren Den Ham). Een groot deel van hun getrouwde leven woonden ze samen in Sibculo, altijd op hetzelfde adres en ze kregen er twee zoons, Jan en Henk. Beiden zijn nu in gezelschap van partners Sientje en Joke. Gezondheidsgebreken van Marie noopten haar dat ze eerst in Clara Feyoena Heem in Hardenberg verbleef, maar later, in juli 2015, voor de  verzorging naar ’t Haarhuus in Westerhaar ging. En die plaats ligt in de gemeente Twenterand, in welke gemeente ze ook geboren was. En zo gebeurde het dat twee burgemeesters, Peter Snijders van Hardenberg en Cornelis Visser van Twenterand dus in de garderobe van ’t Haarhuus hun ambtsketens en elkaar even aankeken voordat ze gezamenlijk het zestig jarig paar gingen feliciteren. Het werd een wel heel bijzonder moment.

Daar aan voorafgaand Albert zijn Marie van haar kamer meegenomen naar de feestzaal in de grote hal van ’t Haarhuus om beide heren te kunnen ontvangen. Het werd een ontspannen en gezellig moment toen beiden het bruidspaar feliciteerden. Daarna was het uiteraard tijd voor koffie met gebak.

Beide echtelieden hopen in februari 88 jaar te worden. Het is een gedegen stel, die in de loop van de tijd vijf kleinkinderen kregen en inmiddels ook drie achterkleinkinderen tot de familie mogen rekenen. Beiden zijn in hun werkzame leven actief geweest in de textielbranche bij Ten Cate in Almelo. Jan maakte zijn werk af bij de Kalkzandsteenfabriek.

bpvandenpoll60jaar 6

bpvandenpoll60jaar 7 bpvandenpoll60jaar 2

bpvandenpoll60jaar 3

bpvandenpoll60jaar 4

bpvandenpoll60jaar 5

bpvandenpoll60jaar 1