Wethouder huldigt Niek Kimmann

5 augustus 2015 Nieuws

De kersverse wereldkampioen BMX Cross Niek Kimmann uit Lutten werd woensdag 4 augustus  gehuldigd door wethouder Douwe Prinsse in het gemeentehuis in Hardenberg. Na vorig jaar al een WK wedstrijd gewonnen te hebben bij de junioren, won hij nu Zilver (op de tijdrit)  en Goud bij de senioren. Niek moet er nog wel een beetje aan wennen, zei hij. Met een tweede zilveren plak was hij ook al blij geweest. Maar nu is hij wel de jongste wereldkampioen ooit (21 jaar) bij de senioren. Prinsse ontving hem samen met zijn ouders Caroline en Richard Kimmann.

Naast zijn  talent heeft hij ook zijn lengte mee t.o.v. de concurrenten. Hopelijk kan hij dat gegeven ook gaan uitbuiten bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar. Die nominatie heeft hij inmiddels op zak. Nu moet hij nog vormbehoud tonen en dat vooral tijdens de WK  in mei volgende jaar in Columbia. Maar eerst gaat hij op een 5 weken tournee naar een WB wedstrijd  in Zweden, naar Argentinië en naar Amerika.

Overigens vertelt moeder Caroline dat jongere broer Justin bij de junioren ook bij de WK in Zolder mee deed. Hij reed verdienstelijk mee in de finale en is minstens op dezelfde sportieve weg bezig als broer Niek. Vader Richard laat nog weten dat ook de sponsors zich nu voor deze tak van fietssport wel melden. Dat kan ook niet anders als je een dubbele wereldkampioen in de familie hebt.

Kijk ook eens op Facebook , naar DWDD met Erben Wennemars.