Wereldrecordpoging gelukt! Parade 323 Mercedessen W123!

Het stond op 258, het is geworden 323! Wereldrecordpoging gelukt! Een super parade van 323 Mercedessen W123 in omgeving van Balkbrug!

327 Deelnemende Mercedessen W123 gingen op voor het record. En hoe! Notaris Bert Linde uit Dedemsvaart concludeerde gistermiddag rond een uur of drie dat 323  van hen reglementair de Grande Parade van 5 km door de omgeving weer terug waren gekomen in Balkbrug bij Autobedrijf Jansen. De champagnekurk knalde door de warmte gemakkelijk uit de fles. Evenzo de inhoud. Voordat ze het wisten was de schuimdouche vervlogen en de fles leeg. Daarna was er groot gejuich van de hele familie Jansen en de notaris. Een super record na zoveel werk vooraf en na een super verlopen organisatie en dito dag.

Het moet iedereen wel eens zijn opgevallen. Al die Mercedessen daar aan de parallelweg van de Zwolseweg. Want daar hebben ze hun bedrijf. De broers Jansen met het gelijknamige BOVAG autobedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het merk Mercedes Benz. Het bedrijf, opgezet door hun vader, bestaat reeds 50 jaar en biedt zowel verkoop als reparatie aan. Nu vonden deze twee Mercedes fanaten het tijd om een wereldrecord aan te pakken. De eerste Mercedes W123 kwam immers zo’n 40 jaar geleden van de productielijn. Er zijn er tot 1985 dik in de 2 miljoen van gemaakt. De Jansens hadden heel breed allerlei uitnodigen verstuurd en alle instanties benaderd om deze wereldrecordpoging succesvol te kunnen laten verlopen. Uit Engeland was er een mr. Mitchell. De Mercedesclub W123 uit Portugal was het helemaal uit Coimbra gekomen. Een kleine 100 deelnemers waren internationaal. Alles was van begin tot eind tot in de puntjes geregeld. Toen er al 300 auto’s ingeschreven waren, wisten ze in Balkbrug dat het eigenlijk niet meer mis kon gaan. Maar dan moesten wel alle procedures goed gevolgd worden. Overal waren controles om te checken of de deelnemers volgens het boekje gingen handelen tijdens de Grande Parade. Pas vlak voor de start werd het bewijs van inschrijving onder de ruitenwisser weggehaald en kwam het deelnemersnummer daarvoor in de plaats. Duidelijk zichtbaar voor camera’s, voor de notaris en zijn assistent en voor de stewards onderweg om alles nauwgezet te kunnen administreren en vast te leggen. En dat lukte dus! Waarvan akte door notaris Bert Linde om het record de juiste erkenning te geven.