Weekend vol muziek in de Gashouder in Dedemsvaart

Weekend vol muziek in de Gashouder in Dedemsvaart

Voor muziekliefhebbers is het volgend weekend in de Gashouder goed toeven. Er staan twee zeer uiteenlopende concerten op het programma.

Vrijdagavond 18 november staat de talentvolle singer/songwriter Max Meser op het podium. In navolging van Nobelprijswinnaar Bob Dylan is hij een fervent aanhanger van change, verandering. Zo deed hij een paar jaar geleden wat veel Nederlanders andersom zouden doen: verhuizen van Spanje naar Nederland. Aan de Costa Brava hield hij zich vooral bezig met de blues, in Amsterdam maakte hij kennis met de folk en de laatste tijd maakt hij muziek met invloeden uit de jaren zestig.

Twee jaar geleden ontmoette Max Matthijs ‘Duif’ van Duijvenbode, producer van o.a. Tim Knol en Douwe Bob. Duif zag direct het talent van de jonge Max, liet hem een eigen band formeren en gaf hem studiotijd, zelfs vóór het eerste optreden plaatsvond. Het resultaat was Weak For Love, de single die Max vorig jaar in één klap in de schijnwerpers zette. Vaderlandse muziekkenners beschouwden Max al snel als één van de talenten, die in 2016 wel eens uit de schaduw zouden kunnen treden. Vandaar zijn plek op Noorderslag 2016.

Het eerste album van Max en zijn band onderstreept de enorme potentie van de Spanjaard met Nederlands bloed. De veertien songs lopen in sfeer uiteen van bijzonder intiem tot uitbundig met grootse gebaren. Uit zijn muziek borrelt een levenservaring naar boven, die de 23 jaar die Max telt, ver overstijgt. Momenteel is hij druk bezig met schrijven van liedjes voor de tweede plaat. Veel van dat nieuwe werk komt beslist voorbij als hij geruggensteund door Isaac Wadsworth, gitaar en zang, Mano Hollestelle, basgitaar en Gini Cameron, slagwerk op vrijdag 18 november in de Gashouder staat. Het concert begint om 21.00 uur, de zaal gaat een uur eerder open.

Zondagmiddag 20 november staat het publiek in de Gashouder een heel andere muzikale middag te wachten als de drie energieke zangeressen van de Pauwergirls het podium betreden. Met hun even grote liefde voor theater als voor muziek en met hun grote, oude radio op wieltjes zorgen zij voor net even anders dan anders muzikaal vermaak.

In een wervelende en aanstekelijke mix van muziek, zang, theater en humor komen tal van herkenbare liedjes uit de jaren ’40 tot nu voorbij. Van de Andrew Sisters tot de Everly Brothers en van Jacques Brel tot Adele. Met een grap, dansje of ludieke inval pakken de prachtig aangeklede dames soms klein en intiem en dan weer swingend en uitbundig uit. Ze slepen hun publiek mee in een vrolijke muzikale reis met een knipoog, een snufje theater en een retro sausje.

Vanaf 15.00 uur maken de Pauwergirls er vakkundig een heerlijk nostalgisch muzikaal feestje van in de Gashouder. Kom genieten!

Informatie en kaartverkoop via www.gashouderdedemsvaart.nl.

max-meser-web

pauwergirls-web