Weekend met cabaret en muziek in de Gashouder

22 februari 2017 Evenementen

Weekend met cabaret en muziek in de Gashouder. 

RONALD SMINK

Vrijdag 3 maart vanaf 20.15 uur staat cabaretier en stand up comedian Ronald Smink op eigen verzoek in de Gashouder. Hij is een echte Noorderling. Geboren en getogen in Joure en al jaren inwoner van Groningen. Daar won hij in 2007 zowel de jury- als publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Vanwege zijn absurde gedachtenkronkels, verrassende wendingen en de nodige zelfspot wordt hij wel vergeleken met Bert Visscher en Jochem Meyjer. Dat belooft dus wat!

Met Friese tongval en elastieken gezicht vertelt Ronald in zijn nieuwste voorstelling ‘Out of the box’ wat een indiaan op de snelweg doet met een bever. Waarom de Paus nooit een bezoek brengt aan de Noordpool. Welk gevaar er schuilt achter Limburgers. En waarom je krokodillenovenhandschoenen mee moet nemen naar Franse campings. Dat dus! Hilarisch. Met alle remmen los en ook wat serieuze momenten.

JW ROY & BAND

Zaterdag 4 maart vanaf 21.00 uur gaat het dak eraf in de Gashouder! JW Roy maakt al bijna dertig jaar zijn eigen muziek. Hij richt zich daarbij op rootsmuziek uit Amerika, het land waar hij regelmatig tourt. JW is een goede vriend van Ilse de Lange en stond meerdere keren in haar voorprogramma. Ook werkte hij samen met Guus Meeuwis, JB Meijers (Common Linnets), Jelle Paulusma (ooit Darryl-Ann), Rick de Leeuw (Tröckener Kecks), Freek de Jonge, Bløf en tal van anderen. In de Gashouder speelt hij nummer s van ‘Dry Goods & Groceries’, zijn laatste album vol Engelstalige Americana songs. Zijn begeleidingsband, bestaat uit louter topmuzikanten: gitarist Cok van Vuuren (o.a. Fay Lovsky, Freek de Jonge en Mathilde Santing),  toetsenist Roel Spanjers (o.a. Normaal, Captain Gumbo en Ricky Koole), basgitariste Judith Renkema (Erwin Nyhoff, Martin de Paepe en Jeroen Kant) en slagwerker Rob Wijkman (o.a. Fay Lovsky en Ocobar).