Week van de Techniek in Hardenberg

18 maart 2016 Evenementen

Week van de techniek in Hardenberg.

Het Regionaal Techniek Centrum (RTC) hield samen met het Alfa-College en bedrijven uit de regio Hardenberg-Ommen van 14 tot en met 18 maart opnieuw de Week van de Techniek. Ruim 1250 leerlingen van basis-en voortgezet onderwijs uit Hardenberg, Ommen en omstreken maakten kennis met techniek in de praktijk.

Meer dan 50 technische bedrijven openden tijdens de Week van de Techniek hun deuren voor de leerlingen van Basis-en voortgezet onderwijs. Het belang om kinderen op vroege leeftijd te interesseren voor techniek werd op deze manier door de deelnemende bedrijven onderstreept. “Het is van grote waarde, zowel voor de maatschappij als voor de kinderen, dat aanwezige techniektalenten volop ontwikkeld worden,” aldus de organisatie. “Juist het zelf doen, maakt techniek extra interessant. Dit werkt wellicht door in een latere studiekeuze. Dát is de inzet van de Week van de Techniek.”
De week werd op 18 maart afgesloten met een bijeenkomst in het RTC aan de Parkweg, waar de leerlingen van diverse scholen onder meer hun drone-werkstukken presenteerden. En dat alles onder leiding van Joost van Oosterhout op stelten. De afvaardiging van elke school mocht het zelf gemaakte werkstuk presenteren. Na die presentaties  ging een vakjury aan het werk om het mooiste werkstuk te kiezen. Die keus viel op het werkstuk van De Elzenhof uit Hardenberg. Het aanwezige publiek, de publieksjury, kon ook een keus bepalen. Die kozen voor het werkstuk van De Morgenster uit Hardenberg. Tenslotte was er ook nog een aanmoedigingsprijs en wel voor De Langewieke uit Dedemsvaart.
rtc 1
rtc 3
rtc 10  rtc 8  rtc 6  rtc 4
rtc 11
rtc 12
rtc 13
rtca 17
rtca 16
rtca 15
Met dank aan Gerrit Brokelman voor de laatste drie foto’s van de winnaars.