Vrouwenteam Gem. Hardenberg vs Ned. Politie Elftal

Vrouwenteam Gemeente Hardenberg sluit voorbereiding af voor de eerste jaarlijkse wedstrijd.

Afgelopen donderdag werd voor de eerste keer het Vrouwenteam Gemeente Hardenberg gepresenteerd. Dat gebeurde in het clubhuis van SVV ’56 in Sibculo. Immers, op sportpark De Dubbeltreffer spelen de voetbalvrouwen a.s. vrijdag 3 juni om 19.00 uur hun allereerste wedstrijd. In dit geval tegen Nederlandse Politieteam Vrouwen dat zich aan het voorbereiden is voor het EK 2016 vanaf 20 juni in Praag. Een mooiere affiche om een eerste wedstrijd te spelen, is niet te bedenken.

SVV ’56 voorzitter Dorien de Kruiff – Aalderink verwelkomde alle speelsters en staf in het clubhuis, waarna Marjolein Evers als coördinator de vrouwenselectie en de trainers individueel voorstelde. Drie speelsters konden daarbij helaas niet aanwezig zijn. Aan de selectie waren inmiddels nog Aris Reiling (EMMS/Lutten) en Kirsten Veerman (HHC Hardenberg) toegevoegd. Daarna was het tijd voor een training op het kunstgrasveld. De trainers Henk Klokkers en Dennis Olthof namen ruimschoots de tijd om hun spelersmateriaal te observeren, waarna getraind werd. Onder hen ook diverse gastspeelsters die in de regio bij aansprekende clubs spelen. Uiteraard werd er een foto gemaakt van het selectieteam.

Bij SVV ’56 vieren ze feest vanwege hun 60-jarig jubileum. Nadat eerder al het Regio Gemeenteteam Mannen hun wedstrijd tegen HHC Hardenberg hadden gespeeld (0-4), hebben ze nu ook de voetbalvrouwen te gast. De wedstrijd is onderdeel van de 24-uur van SVV ’56, waar er 24 uur lang voor alle leeftijden activiteiten aangeboden worden. Dat wedstrijd is dus a.s. vrijdagavond tijdens een feestelijke avond waar iedereen maar vooral alle speelsters uit de gemeente Hardenberg verwacht worden. Het belooft om 19.00 uur een gezellige avond te worden op sportpark De Dubbeltreffer. Er zal o.a. ook een verloting gehouden worden. Ook wordt vooruitgekeken naar een organisatie voor de volgende wedstrijd in 2017. Dat zal zijn in Dedemsvaart bij SCD ’83. Want in navolging van de mannen willen ook de voetbalvrouwen er een jaarlijks gemeentelijk voetbalfeest van maken.

vrouwenteam 6

vrouwenteam 5

vrouwenteam 4

vrouwenteam 3

vrouwenteam 2

vrouwenteam 1

vrouwenteam 12