Voorjaarswandeling door Reestdal

10 maart 2016 Evenementen

Het Reestdal ontwaakt, wandelen door het Reestdal.
Zondagmiddag 20 maart kunt u vanaf bezoekerscentrum De Wheem om 13.30 uur samen met een natuurgids een voorjaarswandeling maken door het Reestdal en genieten van het vroege voorjaar.
De natuur ontwaakt.
Nu het winterseizoen achter ons ligt en de natuur om ons heen de winterrust van zich afschudt, is er tijdens deze excursie aandacht voor het ontwaken van de natuur. Planten, bomen en struiken die voorzichtig hun eerste groen weer laten zien, waar anderen al bloei in het vizier hebben. Ook de vogels en de dieren maken zich op voor het nieuwe seizoen.
Ga op zondag 20 maart mee op voorjaarsexcursie door het Reestdal. Start van de wandeling is vanaf bezoekerscentrum De Wheem, de kosten voor deze excursie bedragen €3, – per persoon (kinderen €1,50). Donateurs van Landschap Overijssel kunnen gratis deelnemen.
Exposities in De Wheem.
In bezoekerscentrum De Wheem kunnen bezoekers in de Gelagkamer een kijkje nemen bij de expositie van natuurfotograaf Paul Mentink. Als bioloog – hij studeerde van 1975 tot 1983 biologie in Wageningen – leerde Paul Mentink naar allerlei details van planten en dieren kijken. Zijn oog voor detail is dan ook in iedere foto terug te vinden. Zijn jeugdjaren in de Noordoostpolder vol rechte wegen en kavels vormden zijn voorliefde voor regelmatige patronen.
Op de Deel van de Wheem is een expositie te zien van Janny Spijkerman van Weidevogelbescherming Avereest. Prachtige foto’s en een levensecht broedgebied tonen de inspanningen van weidevogelbeschermers én agrariërs om bedreiging in de vorm van onder andere predatie – het fenomeen waarbij vogels en zoogdieren die eieren en kuikens van weidevogels opeten – proberen af te wenden.
Beide exposities lopen nog tot eind mei.
De Wheem.
Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen en wanneer geopend bent u welkom voor een kop koffie of thee en een stuk heerlijke Reestdalkoek. Een vaste expositie op De Deel geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. De activiteiten in en rondom De Wheem worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl.

reestdal Erik Bennink web

foto: Erik Bennink. Met dank.