Voetballegende duikt op in Hardenberg. In Je Eigen Kraam

14 juni 2017 Nieuws

Voetballegende Kees Kist duikt op in Hardenberg. In Je Eigen Kraam.

Hij was vermaard om zijn harde schot waar hij de Gouden Schoen mee won. Hij speelde twee perioden bij sc Heerenveen, een paar jaar bij Paris Saint-Germain, bij Mulhouse maar het langst bij AZ. Hij vierde met AZ het Nederlands kampioenschap in 1980/1981 en was twee keer Nederlands topscorer. In Alkmaar zullen ze hem nooit vergeten. Niet voor niets werd de Kees Kist lounge in het AFAS-stadion naar hem vernoemd. En wekelijks in competitietijd laat Kees Kist (nog net 64, geen grammetje vet nog, ík doe er niets aan) uit Steenwijk zijn gezicht zien bij de wedstrijden van de eredivisieclubs. Met name als rapporteur voor De Telegraaf voor het Telesport klassement. Daarmee staat hij nog middenin dat grote netwerk van het profvoetbal.

Maar hij doet ook veel andere dingen. Bij voetbalverenigingen vertelt hij tijdens ledenavonden over zijn carrière. Samen met compagnon en zaakwaarnemer René Bos heeft hij een bloemenwinkel. In de zomer werkt hij  voetbalprogramma’s af om de jeugd op camping De Eese, waar hij dan in een chalet woont, te vermaken.

Ze kennen hem overal. Nu dus ook in Je Eigen Kraam van Willeke en Adrie Kikkert in Hardenberg. Want hij staat graag op markten en fairs met zijn Kees Kist Schoenenkraam onder de naam K.K. Mode. Al een jaar of acht. Met schoenen dus wel te verstaan. Nee, niet met voetbalschoenen, zoals je zou verwachten, maar met modieuze damesschoenen. ‘Schoenen voor vier seizoenen, het juiste adres voor kwaliteit’, staat er op zijn kaartje. In Je Eigen Kraam heeft hij een shop-in-shop en werkt hij samen met Karin Bouwmeester uit Elim. Ze helpen elkaar, trekken samen op als het om inkoop gaat en hebben de grootste lol. Kees vult haar fashionassortiment aan met schoenen. Karin doet samen met haar dochter Amber in dameskleding onder de naam 4ladiesfashion.com. Ze staan ook in de Markthal in Dedemsvaart en her en der zijn ze te vinden tijdens ladies nights.

Zo zie je maar weer hoe het leven van een voetbalster van weleer ook op een andere manier op rolletjes kan lopen. Zonder kicksen wel te verstaan. O ja, de topscorer van weleer gaf ook nog een boek uit. Toepasselijke naam hoor.  ‘Kees Kist, Doelgericht’! Geschreven door Marco Wijnstekers. Ook verkrijgbaar in de shop-in-shop.