VOC Vechtdal hield open huis

26 november 2016 Nieuws

VOC Vechtdal hield open huis.

Het ontmoetingscentrum Vechtdal is een activiteitencentrum voor veteranen, met als doel het bieden van een plek, welke specifiek is ingericht en afgestemd op de behoefte van de bezoekers. Het is een ontmoetingsplek voor veteranen, actief dienende militairen, hun thuisfront en andere belangstellenden. Het is ook een plek voor een kop koffie, gezelligheid, activiteiten, ontspanning, begrip, herkenning, respect en ondersteuning indien dat nodig of genwest is. Dit alles is de breedste zin en vanuit maatschappelijk perspectief. Er is eventueel ook begeleiding door geschoolde vrijwilligers. Er is o.a. een huiskamer, een rust/vergaderruimte en een hobbyruimte. 

Vandaag konden belangstellenden kennis nemen van de waarde van het VOC. Henk Euverman was een van de aanwezige veteranen, die heel vroeger gediend had. Hij vertelde o.a. dat men voorafgaand aan een uitzending tijdens een vier weken durende voorbereidingsperiode  in Doorn zelf zijn eigen nummers op kleding moest borduren. Hij tooonde, staande bij een origineel wachthuisje in het VOC centrum aan de Bruchterweg in Hardenberg (vlakbij de ingang an de Wavin), ook een afbeelding waarop hij zelf destijds dienst deed in een wachthuisje. Ook is de kledij en een bijbehorende foto te zien van Ronald Plaggenmars, die van recenter datum uitgezonden geweest is.

Het VOC Vechtdal is altijd geopend op maandag en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur. De eerste donderdagmiddag van de maand is altijd gereserveerd voor een activiteit.

 

voc-vechtdal-open-huis-1

voc-vechtdal-open-huis-13

voc-vechtdal-open-huis-3

voc-vechtdal-open-huis-4

voc-vechtdal-open-huis-11

voc-vechtdal-open-huis-10

voc-vechtdal-open-huis-9

voc-vechtdal-open-huis-8

voc-vechtdal-open-huis-7

voc-vechtdal-open-huis-6

voc-vechtdal-open-huis-5

voc-vechtdal-open-huis-2

voc-vechtdal-open-huis-12

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone