Vijfde editie Vechtival bij De Koppel: festijn veelzijdiger dan ooit!

Vijfde editie Vechtival bij De Koppel: festijn veelzijdiger dan ooit!

‘Op zaterdag 3 juni a.s. zul je het beleven….. Staatsbosbeheer en De Koppel organiseren dan voor de 5e maal het Vechtival.’ Die slogan ging zeker op! Er gingen onder andere vaarexcursies richting Diffelen en richting de Zwieseborg, compleet met natuurgids.  Een greep uit wat er verder allemaal te doen was deze middag? Broodjes bakken met de boswachters. Waterdiertjes zoeken. Zaklopen, boomstam werpen en dennenappels gooien. Kanovaren, boogschieten en boulderen. Demonstraties met jachthonden door leden van Wildbeheereenheden. De kanovereniging was er met kajaks. De Watersportvereniging WSV Hardenberg was er met authentieke zeilboten en een zeilpunter. Informatie van en over Midwinterhoorn Hardenberg. En natuurlijk was er eten en drinken. Maar je kon er ook gewoon lekker niksen, kijken en wandelen. 

Het was tevens de laatste zaterdag van de WAK, de weken van de amateurkunst. Diverse beeldend kunstenaars manifesteerden zich in het gezellige dal aan de boorden van de Vecht en ze deden inspiratie op in de mooie natuur daar. Onder hen ook Lora Raskina die,  al of niet aankomende collega’s,  de nodige aanwijzingen gaf en soms zelf meehielp om aan een schilderwerk de laatste hand te leggen.  Het was allemaal onderdeel van een workshop in de natuur. 
Men kon ook de bijenstal van Bijenvereniging Hardenberg bekijken en informatie krijgen van diverse imkers. De vereniging telt ruim dertig leden die in Hardenberg en het gebied rond Hardenberg wonen en wil het houden van bijen in de omgeving zoveel mogelijk bevorderen. Ze levert bijdragen waar dit gewenst is en werkt aan kennisbevordering. Er wordt verder aan koninginnenteelt gedaan voor de leden en jonge leden worden met raad en daad op weg geholpen en gesteund bij de aanschaf van materialen e.d.  Voor informatie over de basiscursus kan men terecht bij o.a. Bert Zwarteveen via e-mailadres ezwartev@xs4all.nl
En dan was er nog Janet Bouwhuis die de kinderactiviteit ‘pizza’s maken’ verzorgde. Kinderen konden pizza’s maken en naar eigen smaak samenstellen. (Klik hier voor een impressie >>>) En wat was er heerlijker dan die in de prachtige Koppeltuinen op te eten.