VERWONDERroute vanaf de Rheezerbelten: met 15 VERWONDERmomenten

12 juni 2017 Nieuws

VERWONDERroute vanaf de Rheezerbelten: met 15 VERWONDERmomenten.

‘Een lang gekoesterde wens is uitgekomen, een idee dat al veel te lang op zich heeft moeten wachten. De VERWONDERroute, als hoogtepunt van ons 25 jarig bestaan op zaterdag 10 en zondag 11 juni a.s.’

Zo begon de uitnodiging van Margé en Enrico Hans van restaurant de Rheezerbelten om de VERWONDERroute in gebruik te nemen. Beide zijn trots op hun unieke locatie te midden van de natuur van waar men zich kan VERWONDEREN langs de route van ongeveer 5 kilometer. Een route die ze met hulp van velen hebben kunnen ontwikkelen. Met velen bedoelen ze kunstenaars als Ton Scheerhorn, Irma Horstman, Hardenberg Art, Roel Westerman, Bert en Erna Nonkes, Gea Gijsbertsen en al dat Hardenbergse dichttalent om elfje-gedichten te maken. Maar ook Ad Hofsink van ADZZ en Anja Dalhuisen van Ann Design. En niet te vergeten de Ds. Doekeschool groep 5. Hun enthousiasme, ideeën en inzet hebben een belangrijke basis gevormd voor de natuur, kunst en historie route die staat beschreven in een stijlvol uitgevoerde routefolder dat de liefhebbers voert langs 15 VERWONDERmomenten. Om je zintuigen en fantasie te laten prikkelen en met andere ogen naar de natuur en de omgeving te laten kijken. 

Aan de Rheezermaten, aan het begin van de route, werd het Cortestaal kunstwerk onthuld door onder andere Bert Nonkes, Iris Bosch, familie Hans, Henk Nijland en Anja Dalhuisen. Want deze personen staan voor het tot stand komen van een bijzonder boekje waarin een selectie weergegeven is uit de 150 binnengekomen elfjes. Gedichtjes van maximaal elf woorden, fraai verdeeld en weergegeven in vijf regels. Inderdaad bijzonder dus.  Het boekje VERWONDERING is verkrijgbaar in de hal van restaurant De Rheezerbelten. Los daarvan zijn ansichtkaarten per stuk of in een serie verkrijgbaar waarop de elfjes in het design weergegeven staan.