VERWONDERROUTE Rheezerbelten met Natuur-Kunst-Historie

VERWONDERROUTE van Restaurant De Rheezerbelten met Natuur-Kunst-Historie.

Restaurant De Rheezerbelten uit Hardenberg bestaat 25 jaar. Het idee voor het ontwikkelen van een bijzondere wandelroute ligt al langer op de plan en ons jubileum geeft een goede kapstok om deze route nu te gaan organiseren.
De route is ongeveer 5 kilometer lang en voor de liefhebber te verlengen tot 10 kilometer. De route gaat door de Rheezermaten, de Heemser Hooilanden, de Rheezerbrink en de Rheezerbelten. Het startpunt is ons restaurant.
Vooralsnog is deze route tijdelijk namelijk op zaterdag 10 jun en zondag 11 juni, maar er liggen volop kansen om de route in “vaste” vorm te gaan maken i.v.m. de ontwikkelingen rondom provinciaal project Ruimte voor de Vecht waarin het gebied de Rheezermaten opnieuw wordt ingericht en Tien Torenplan en Routebeleving Gemeente Hardenberg.
VERWONDERing onderweg tijdens een wandeling kan op diverse manieren.
– Door mooie natuur door prikkeling van al je zintuigen: plots een fladderende vlinder, een zwevende vogel, een kwakende kikker. Maar ook een mooie uitkijk over de uitgestrekte weilanden, het bos al dan niet benadrukt door een zitmoment te creëren of een uitkijk te benadrukken
– Door bijzondere woorden, teksten die je raken in je gedachten in je herinneringen. Woorden die iets met je doen. Hiervoor zijn door diverse Hardenbergers dichttalent diverse elfjes gemaakt en ingeleverd.
– Door verrassende elementen: kunstwerken te midden van natuur. Een uniek kunstwerk, unieke foto’s, verhalen over cultuurhistorie van deze omgeving. Zoals Irma Horstman, Ton Scheerhoorn, Roel Westerman, Gea Gijsbertsen, Bert & Erna Nonkes, Gert Gerrits/Hardenberg Art, zitmoment Natuurcamping Lemeler Esch, Atelier ArtCrew
Kortom: je zintuigen en fantasie laten prikkelen en met andere ogen naar natuur en de omgeving laten kijken.

Lees ook hier.