Vernieuwd Ommen!

21 juli 2015 Nieuws

Nadat eerder dit jaar de werkzaamheden aan de noordelijke Vechtoever waren afgerond, zijn er prachtige ligplaatsen ontstaan voor de waterrecreanten. Voor meer en wat grotere scheepjes. Er wordt al dankbaar gebruik van gemaakt.

En niet alleen dat. Er is een leuke wandelboulevard ontstaan die tot in het centrum leidt. En ook de zuidkant van het centrum is aansprekend vernieuwd.

Daarnaast heeft het college van Ommen ontheffing verleend op het verbod om op zondag winkels te openen op verzoek van de Handelsvereniging Ommen. De winkels mogen hun deuren openen op zondag 26 juli en op 2 en 9 augustus tussen 12.00 – 19.00 uur. De ondernemers mogen zelf beslissen of zij wel of niet open gaan. De winkels in het centrum zijn tot 17.00 uur open. Twee supermarkten zijn tot 19.00 uur geopend. Op deze wijze wil Ommen ook op zondag een goede gastheer zijn voor al die recreanten die in het Vechtdal hun vakantie komen vieren. De eerste koopzondag was direct al een aardig succes, zoals veel ondernemers aan het eind van de middag uitstraalden.