Vernieuwd dagverblijf in ziekenhuis

10 maart 2016 Nieuws

Comfortabel dagverblijf in Röpcke-Zweers Ziekenhuis dankzij giften.
Dankzij de giften van twee families aan de Stichting Vrienden van de Saxenburgh Groep ziet het dagverblijf op de afdeling beschouwend van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg er weer piekfijn uit met een compleet nieuwe inrichting. Het moment is aangegrepen om te starten met een pilot om de lunch te serveren op het dagverblijf.

Op verpleegafdeling beschouwend verblijven patiënten van de specialismen cardiologie, neurologie, longgeneeskunde, interne geneeskunde en Maag-, Darm- en Leverziekten. Zij ondergaan veelal diverse onderzoeken en behandelingen en zijn in afwachting van uitslagen en het verloop van hun ziekte. Het is dan wel zo prettig om in een gastvrij dagverblijf samen met familie of vrienden even te kunnen ontspannen of te revalideren. “We zijn dan ook heel blij met de giften,” aldus teammanager Karin Kerkhof.

De Stichting Vrienden kreeg de giften van twee dankbare families voor de goede zorg op de afdeling beschouwend rondom hun dierbare familieleden in de laatste fase van hun leven. Om extra aandacht te kunnen geven aan kwetsbare ouderen in het ziekenhuis is er comfortabel meubilair aangeschaft en bovendien een pilot gestart met het serveren van de lunch in het dagverblijf. De gastdames die ’s morgens een versgezet kopje koffie schenken en een vriendelijk woord of luisterend oor bieden, zorgen er nu ook voor dat de patiënten aan een mooi gedekte tafel kunnen genieten van het eten. Een succes zo is al gebleken, met één nadeel: Door deze gastvrijheid willen de patiënten nog wel een nachtje langer blijven.

dagverblijf_vrienden_karin_kerkhof_en_vrijwilligers a