Verdiepingscursus over de natuur VNM de Vechtstreek

21 februari 2016 Evenementen

Verdiepingscursus over de natuur VNM de Vechtstreek.

Ook dit jaar organiseert de Vereniging voor Natuur en Milieu de Vechtstreek een Natuurcursus. Om aan de vraag van cursisten van voorgaande jaren tegemoet te komen, is dit keer gekozen voor een verdiepingscursus, natuurlijk met het mooie en veelzijdige Vechtdal als uitgangspunt. Henk Ruiter zal zijn aandeel leveren door te vertellen over planten, Arend Spijker over zoogdieren. Naast de twee bestuursleden zullen dit keer Alfred van de Burg (insecten), en Leo Oudejans (vogels) een avond lang de cursisten boeien met hun kennis, kunde en enthousiasme. Het worden weer interessante avonden met een afsluitende veldexcursie in mei.
De cursus is op vier maandagavonden: 7, 14 en 21 maart en 4 april en wordt gegeven in het gebouw van de Tuinfluiter, Korenmolen 21 in Ommen (drie avonden) en het Grafisch Proeflokaal aan de Nieuwelandstraat 8. Alle avonden starten om 19.30 uur. Op zaterdagochtend 21 mei is de afsluitende veldexcursie.
De kosten zijn voor leden van de Vechtstreek € 15,-, niet-leden betalen € 20,- of € 25,- inclusief lidmaatschap. Opgave kan via het contactformulier op de website van de Vechtstreek of telefonisch 0529-451150. Info: www.vechtstreeknatuur.nl.

Foto´s zijn van Vereniging voor Natuur en Milieu de Vechtstreek van de cursus van vorig jaar.

cursus NVM 1 1 cursus NVM 1