Veiligheidsdag, veiligheid voor elkaar

15 augustus 2015 Evenementen
Zaterdag 15 augustus 2015 stond Hardenberg in het teken van ‘veiligheid voor elkaar’ op de Veiligheidsdag 2015. Wil je weten hoe we samen kunnen zorgen voor onze veiligheid? Hoe ziet een F-16 eruit? Wat moet ik doen als er brand uitbreekt? Wat kan ik zelf doen als iemand onwel wordt of op het water in nood raakt? Op de Veiligheidsdag 2015 in Hardenberg kreeg men het antwoord op deze en andere vragen rond het thema veiligheid.
Het thema van de Veiligheidsdag is ‘voor elkaar’. Want veiligheid is van ons allemaal. Natuurlijk moet je in een noodsituatie altijd 112 bellen, maar er is veel wat je zelf kunt doen. Het verlenen van eerste hulp of het reanimeren van een slachtoffer kan het verschil maken tussen leven en dood.

Leren, vermaken en ontdekken
De Veiligheidsdag 2015 stond bomvol van de activiteiten voor jong en oud. Politie, brandweer, geneeskundige hulpdiensten en Defensie, maar ook waterschap Vechtstromen, de gemeente, het Rode Kruis en verschillende vrijwilligersorganisaties uit de regio zijn aanwezig op de Veiligheidsdag. Aan de hand van spectaculaire demonstraties op het land en op het water kon men zien wat zij iedere dag opnieuw doen voor onze veiligheid. Men kon mee doen aan workshops of leerzame activiteiten en zelf ontdekken wat je kunt doen in geval van ….. Tijdens de informatiemarkt vertelden de professionals en vele vrijwilligers van deze organisaties jou graag meer over hun werk. De Veiligheidsdag was vooral een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Een drukke dag in Hardenberg, ook met overvolle geimproviseerde parkeerplaatsen.

In de ochtend was er de officiële opening. Wie anders dan burgemeester Peter Snijders, lid van het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio IJsselland én Commandant Brandweer IJsselland en voorzitter van de veiligheidsdirectie Lieke Sievers hadden die taak op zich genomen.