Vechtdal TwirlFestival in Slagharen

4 oktober 2015 Evenementen

De vier Twirlverenigingen uit de gemeente Hardenberg hielden samen met de stichting HaFaBra op zaterdag 3 oktober in sporthal De Noorderslag in Slagharen het eerste Vechtdal Twirl Festival.

Acht verenigingen deden er aan mee. Uit de gemeente Hardenberg waren dat Talitha uit Slagharen, Jubal uit Dedemsvaart, Crescendo-Excelsior uit Balkbrug/Nieuwleusen en X-Change uit Gramsbergen.Van buiten de gemeente kwamen Excelsior uit Dalfsen, Wilhelmina uit Hoogeveen, Polyhymnia uit Lemelerveld en Crescendo uit Ruinen.

Samen zorgden ze voor 57 optredens van solisten, duo’s, kleine en grote ensembles in allerlei verschillende categorieën en leeftijdsklassen.  De 128 deelnemers zorgden afgelopen zaterdag voor een erg geslaagd eerste Vechtdal Twirlfestival. Ook jurylid Ria Spaan zei erg genoten te hebben van de afwisseling in het programma en het vaak hoge niveau. Van de 8 verenigingen scoorde Wilhelmina uit Hoogeveen gemiddeld het hoogst. Zij waren  daarmee de eerste winnaar  de Vechtdal Twirl Cup, een wisselbeker die ze volgend jaar op zaterdag 1 oktober mogen verdedigen op het tweede Vechtdal Twirl Festival. Het gemeentelijk kampioenschap (De Vlag)  voor de jeugd (de peewees/juveniles/preteens) werd gewonnen door Ensemble 3 van X-Change uit Gramsbergen. Het A ensemble van Talitha uit Slagharen werd  met de hoge score van 70 punten gemeentelijk kampioen en daarmee winnaar van de junioren/senioren Vlag. Beide Vlaggen werden uitgereikt door Freddy Schuldink, cultureel ambtenaar van de gemeente Hardenberg.

 

 

 

 

VechtdalDichtbij maakte halverwege het toernooi de nodige foto’s.