En de kampioen werd …….. sv Gramsbergen!

En de kampioen werd …….. sv Gramsbergen!

Druiven kunnen zoet en zuur zijn. Zuur waren ze gisteravond zeker voor sc Lutten. Met 2-0 moesten ze het onderspit delven in nota bene de kampioens- beslissingswedstrijd. De ploeg van trainer Jan Peter Jonkman van sv Gramsbergen smaakte het zoet van de druiven en won op het veld van topklasser HHC Hardenberg. Voor 2700 man publiek!! werd het na zo’n 25 minuten 1-0 door Roy Seinen, die in een keer een voorzet achter keeper Lars Mulder zag verdwijnen. Arjan Slotman was de man die de 2-0 scoorde. Dat was in de tweede helft met nog ongeveer een kwartier te spelen. De voorzet kwam van Jorian Wubs.
Gramsbergen volgende jaar dus in de tweede klasse. Lutten mag nog nacompetitie spelen tegen Stroe.
Bekijk,  met ontzettend veel dank aan Erik Veltink,  de foto’s die hij maakte van deze apotheose in de derde klasse C oost.
gberglutten 1
gberglutten 2
gberglutten 3
gberglutten 4
gberglutten 5
gberglutten 6
gberglutten 7
gberglutten 8
gberglutten 9
gberglutten 10
gberglutten 12
gberglutten 11
Uit het bericht van 18 mei.

Wie wordt de kampioen van de derde klasse C district Oost? De beslissingswedstrijd op een prima locatie tussen twee verenigingen uit dezelfde gemeente!

Gramsbergen won van de laatste 5 wedstrijden er 4 en speelde 1 gelijk. Lutten won ook 4 maar verloor er 1. Het doelsaldo  is duidelijk in het voordeel van Gramsbergen: 54 tegen 34 doelpunten voor! Gramsbergen had vier verlieswedstrijden tegen Lutten twee. Lutten wist acht wedstrijden gelijk te spelen, Gramsbergen vijf. de stand acht maal gelijk te houden. Qua tegendoelpunten doen de beide verdedigingen niet erg voor elkaar onder. Onderlinge duels: Gramsbergen speelde thuis gelijk (2-2) en Lutten  won thuis (1-0). Zal  gemeentelijk topscorer Roy Seinen vanavond het verschil maken? Zeg het maar?

Van de websites.

sc Lutten: “Het komt niet vaak voor dat twee clubs uit dezelfde gemeente een beslissingswedstrijd om het kampioenschap moeten spelen. Daarom willen we er samen met Gramsbergen en HHC een geweldig mooi voetbalfeest van maken. We hopen dat naast veel Luttenaren en Gramsbergenaren  er ook heel veel mensen uit de omgeving de weg naar De Boshoek weten te vinden.”

sv Gramsbergen: “Als speler en ook als technische staf moet het een hoogtepunt zijn om een dergelijk finale te mogen spelen. Woensdagavond valt dus de beslissing, de druk op beide ploegen zal groot zijn en er is geen herkansing meer voor het kampioenschap. Onze ploeg heeft een fantastisch jaar achter de rug en wist zich zowel uit als thuis gesteund door een grote schare supporters en dat zal woensdagavond weer zo zijn.”

Vanavond om 20 uur is de aftrap van dat spannende voetbalfeest op de Boshoek! 3.000 bezoekers? Wie pakt de titel? Zeg het maar!

gberglutten1