VAKK speelt de Drie Musketiers

23 oktober 2015 Evenementen

Met enige trots bracht muziektheater VAKK  de musical De 3 Musketiers op de planken. De drie musketiers  is een roman, geschreven door de Franse schrijver Alexandre Dumas. De roman speelt zich af rond 1627, ten tijde van kardinaal Richelieu en koning Lodewijk XIII. De drie musketiers (een soort van eregarde voor de Franse koning in de 17e eeuw) zijn Aramis, Athos en Porthos. Hoewel ze bekendstaan als de drie musketiers spelen hun avonturen zich af met vier personen. De vierde musketier is waarschijnlijk zelfs de bekendste: D’Artagnan. Hun beroemde motto was: “Eén voor allen, allen voor één!” Die jonge Franse edelman D’Artagnan, die op weg ging naar Parijs om daar musketier van de koning te worden, komt ook in aanraking met kardinaal Richelieu die bezig is, samen met de beeldschone Mylady de Winter de koning af te zetten.
De musketiers komen achter dit plan dankzij het kamermeisje van de koningin, Constance op wie D’Artagnan bovendien heimelijk verliefd wordt.

De eerste van de drie avonden in de theater Voorveghter kende een volle zaal. De musical kent 15 rollen, de dansen zijn ingestudeerd door Harald Drenth van dansschool Dance Fever en voor de schermscenes hebben een aantal leden  schermles gehad  bij schermvereniging Valiant in Zwolle.