Uitstapje? ‘Kunst op Schaal’ in Zeijen

Tot en met zaterdag 26 maart wordt in De Oranjerie (Noorderstraat 1, 9491 AJ Zeijen, Drenthe)  voor het 30ste achtereenvolgende jaar ‘Kunst op Schaal’ georganiseerd. Een verkoopexpositie voor kunst op eieren die inmiddels tot de top van Europa gerekend mag worden. Het versieren van eieren heeft al een eeuwenoude traditie en deze traditie wordt reeds 30 jaar voortgezet. In De Oranjerie wordt deze kunstvorm tentoongesteld. Dit jaar zijn er nieuwe exposanten aanwezig uit o.a. Balie, Rusland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Roemenië, Oekraïne, België en Nederland. Aan deze bij de verzamelaar zeer gewaardeerde expositie nemen circa 55 kunstenaars deel afkomstig uit 7 verschillende landen. Er zijn unieke replica’s van de complete Fabergé collectie Tsaren eieren te zien en te koop. Dagelijks is één van de exposanten aanwezig en demonstreert een speciale techniek.

Op zaterdag 19 en zondag 20 maart laat chocolatier Bob van Rhijn de chocolade smelten en produceert dan prachtige Paas lekkernijen.
Bewonder eieren beschilderd met acryl-, aquarel-, olieverf en Oost-Indische inkt. Geëtste, gekraste en gefreesde eieren of eieren versierd met knip-en vouwwerk, klei of zelfs open geboord.  De entree is gratis.

Voor een foto indruk van deze tentoonstelling, klik hier.

affiche kunstopschaal web