Leontien Ladies Ride-route toegevoegd als themafietsroute

Leontien Ladies Ride-route toegevoegd als themafietsroute

Zo’n 3.000 fietssters hebben jl. zaterdag meegedaan aan de twaalfde editie van de Leontien Ladies Ride. Na het officiële startschot door Leontien van Moorsel, burgemeester Peter Snijders, wethouder Douwe Prinsse en Stad Hardenberg Promotie konden de dames beginnen aan de gezellige en sportieve fietstocht. De fietsroute van 35 kilometer die vandaag is gefietst, is toegevoegd als officiële themaroute in de gemeente Hardenberg.

De routes van 35, 65 en 100 kilometer voerden de dames vandaag langs de vele prachtige plekken in de regio Hardenberg. De Overijsselse Vecht met Hardenberg als middelpunt was de basis voor deze internationale editie van de Leontien Ladies Ride. De dames konden fietsen van Emlichheim tot Ommen. De paar druppels regen mochten de pret niet drukken. Het geluid van de koren bij de finish, de versnaperingen onderweg, de supporters langs de kant en de spetterende afsluiting maakten het sportieve evenement tot een geslaagde dag voor menig fietsster.

Fietsen met Leontien

Ook de initiatiefneemster van het evenement, Leontien van Moorsel, stapte op de fiets om mee te rijden. De viervoudig Olympisch kampioene, meervoudig wereldkampioene en sportvrouw van het jaar ging tijdens deze fietstocht niet voor de winst, maar reed gezellig met de deelneemsters mee om al kletsend en fietsend volop van het evenement te kunnen genieten.

Officiële Leontien van Moorsel route in Hardenberg

De route die werd gefietst tijdens de Leontien Ladies Ride is vanaf vandaag toegevoegd aan de officiële themafietsroutes die de regio Hardenberg rijk is. Burgemeester Snijders vertelt: “In de regio Hardenberg is het prachtig fietsen en we zijn erg blij vandaag 3.000 dames dit hebben mogen ervaren. Met de officiële Leontien van Moorsel Route in Hardenberg hopen we dat nog meer mensen mogen gaan genieten van al het moois dat de regio Hardenberg te bieden heeft.”

Bekijk hieronder de fotoreportage van Leontien Ladies Ride 2016. Van de aanmelding op de Markt, van de interviews met burgemeesters Snijders, wethouder Douwe Prinsse, met wielrenster Chantal Blaak en uiteraard Leontien zelf. Maak mee hoe de ladies vooraf al genieten van de fietsdag, van de vrolijke en feestelijke uitzwaaistart. Maar ook van een pauze in Rheeze bij de Rheezerkamer waar Astrid Fidder samen met Roel van den Biggelaar en andere partners een weideveld omgetoverd had in een gezellig en idyllisch rustpunt met alle plezier die de ladies daar hadden.