De tuinen van landgoed Keukenhof

19 april 2016 Evenementen

In het Vechtdal hebben we dichtbij landgoederen als de Groote Scheere, Eerde, Vilsteren etc.  Bij Lisse ligt landgoed Keukenhof met Kasteel Keukenhof en De tuinen van landgoed Keukenhof, of wel gewoon de Keukenhof. VechtdalDichtbij maakte er een dagtrip naar toe. En hoe! Een collage in een paar woorden en 32 beelden wat de vele nationale en internationale! bezoekers daar dit voorjaar (nog tot en met 16 mei!) kunnen beleven.

Inspiratie tuin

De Keukenhof is een park om van te genieten! Maar u kunt er ook inspiratie voor uw eigen huis en tuin opdoen. De inspirerend tuinen bieden daar de link naar dagelijkse trends.

Golden  Age tuin

Tijdens de verkenningsreizen naar nieuwe handelsroutes, reisden botanici vroeger mee op zoek naar nieuwe soorten. Ze beschreven veel verschillende soorten in prachtige boeken. De bloemen en planten werden onder zeer moeilijke omstandigheden op de schepen meegenomen. Ze stonden daar toen al als pronkstukken in de botanische tuinen en in de grote grachtenpanden. Deze tuin is een eerbetoon aan de moedige handelsreizigers van de Gouden Eeuw.

Delfts Blauw tuin

Halverwege de zeventiende eeuw waren de pottenbakkers in Delft er in geslaagd om de Chinese blauw-wit porselein aardewerk te kopiëren. Delfts Blauw werd razend populair. Tot op de dag is de blauw-witte combinatie op grote schaal gebruikt, zelfs in deze tuin met een prachtig assortiment blauwe en witte voorjaarsbloemen.

Moestuin

Hier kunt u zien hoe bloembollen een moestuin aantrekkelijk kunnen aanvullen in het vroege voorjaar. Een verse bos tulpen in een vaas, wekelijks gekweekt in uw eigen tuin, hoe mooi is dat!

Romantische tuin

Verliefd, verloofd of getrouwd, de meest romantische plek in de Keukenhof kunt u niet missen. Een smaakvolle tuin met bolbloemen in zo veel mooie tinten. Neem eens plaats in het prieel en deel uw liefde met andere Keukenhof bezoekers door het schrijven en het achterlaten van een boodschap van liefde.

Rob’s Sensory Garden

Een nieuwe inspirerende tuin van de beroemdste van de Nederlandse TV-tuinders, Rob Verlinden: de Sensory tuin. Dit is een tuin waar gevoel, de geur en het zicht  de centrale punten van aandacht zijn. Een tuin vol verrassingen!

Strand tuin

Dit is iets wat we allemaal willen, een tuin om te ontspannen alsof we op het strand zijn met helmgras, met zand en kunnen surfen op de golf van en bloemenrand. In dit voorjaar levert dit een zomers strand gevoel op.

Vintage tuin

Een tuin met een nostalgische uitstraling, door het gebruik van stevige planten gecombineerd met vintage elementen. Een ongebruikelijke combinatie van planten en een indrukwekkend assortiment bolbloemen.