Tabletcafé in de Bibliotheek van Ommen

17 maart 2016 Evenementen

“Rond de 25 mensen komen steeds bij elkaar in het Tabletcafé in de Bibliotheek van Ommen. Elke derde donderdag van de maand, van 10:00 tot 12:00 uur. En de één komt wat later binnen, de ander gaat iets eerder weg maar het feit dat het aantal bezoekers zo constant is betekent toch wel dat we het naar de zin hebben met elkaar. We helpen elkaar, laten al dan niet trots, eigen mogelijkheden zien, drinken een kop koffie en hebben bovenal een gezellige morgen waarop we ook nog wat leren. Er komen ook steeds nieuwe beginners bij dus voor elk wat wils!

Op onze blog http://tabletcafeommen.blogspot.nl/ kun je zien wat we allemaal al eens gedaan hebben maar wees gerust, het meeste komt steeds weer terug en als we geen antwoord op uw vragen weten, proberen we het samen op te zoeken.
U kent allemaal de streepjescode, ook wel barcode genoemd. Daar kun je niet meer omheen, staat op elk levensmiddel, ja op alles wat u in de winkel koopt en zo kan de kassa de prijs scannen. Maar een QR-code. Weet u ook wat dat is? Die scan je zelf! Met je tablet of je telefoon. Heb je Android dan is QuickMark een goede app. Heb je Apple, dan zou je eens kunnen kijken naar QR Reader. In het tabletcafé gaan we eens kijken wat u er mee kunt! We gaan als u zin heeft, zelfs een speelse speurtocht door de bibliotheek houden!”

Dat was allemaal het geval hedenmorgen in de Bieb in Ommen, aldus Ben Kruitbosch.

Aanwezig was ook Esther Wedda uit Zwolle. Ze heeft van schrijftolk als ZZP-er haar beroep gemaakt. Ook deze morgen begeleidde ze een deelnemer die erg slecht slechthorend was en die vanaf zijn tablet kon lezen welke aanwijzingen coördinator Jan Kruitbosch gaf aan de deelnemers van het tabletcafé. Hoe? Doordat Esther de gesproken informatie razendsnel middels een zendertje ‘doortypt’ naar het betreffende tablet. Haar contactadres is: estherwedda@gmail.com

tabletcafe 4

tabletcafe 5

tabletcafe 6

tabletcafe 7

tabletcafe 8

tabletcafe 10

tabletcafe 11

tabletcafe 1

tabletcafe 2

tabletcafe 9

tabletcafe 3