Superschattige reuzenpanda’s

22 november 2015 Geen categorie

Superschattig zijn ze inderdaad. De reuzenpanda’s die VechtdalDichtbij fotografeerde bij onze zuiderburen. En wel in het fraaie, veelzijdige park Pairi Daiza. Daar hadden ze in 2014 het geluk dat China twee exemplaren ter beschikking stelde vanwege onderlinge landsrelaties en het feit dat Brussel een soort Europese hoofdstad is. In de natuur in China alleen leven nog zo’n 1600 exemplaren, in gevangenschap daar zo’n 300. Het zijn Hao Hao en Xing Hui. Maar ze moeten er daar wel wat voor doen. Ze eten veel en hoofdzakelijk bamboe, 12,5 kg per dag en bereiken een gewicht van 135 kg. Ze leven in het park in elkaars nabijheid maar wel gescheiden van elkaar. Ze hebben elk hun eigen grot om binnen te kunnen verblijven en slapen of rusten veel in dat Waalse dieren-en wereldcultuurpark. Maar als ze eenmaal buiten zijn en ze komen tot activiteit, ja dan …… Geniet even van Hao Hao en Xing Hui.

Nederland, Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft inmiddels ook de (politieke getinte?) toezegging van twee reuzenpanda’s, ze zijn er blij mee! Want in België trokken de reuzenpanda’s het eerste jaar 200.000 bezoekers extra. Het is inmiddels bekend welke reuzenpanda’s er naar Ouwehands Dierenpark komen. Het vrouwtje heet Wu Wen en het mannetje Xing Ya. Wu Wen betekent ‘mooie krachtige wolk’ en Xing Ya ‘elegante ster’.

Ook genieten van deze dieren? Vanuit het Vechtdal is Rhenen dichterbij uiteraard, maar dan moet men nog even wachten. Pairi Daiza gaat vanaf 26 maart 2016 weer open; ook zonder de panda’s meer dan een bezoek waard. Advies: overnacht in de buurt en doe de trip en het park tenminste in twee dagen. Méér dan de moeite waard.

reuzenpanda's 12

reuzenpanda's 11

reuzenpanda's 10

reuzenpanda's 9

reuzenpanda's 8

reuzenpanda's 7

reuzenpanda's 6

reuzenpanda's 5

reuzenpanda's 4

Reuzenpanda 3

Reuzenpanda 2

Reuzenpanda 1