Succesverhalen Schrijfmarathon Amnesty 2016

11 december 2016 Evenementen

Succesverhalen Amnesty Schrijfmarathon 2016

Op 350 locaties in Nederland schreven vorig jaar brievenschrijvers samen een recordaantal brieven. Meer dan 100.000! En niet alleen in Nederland; over de hele wereld werden meer dan 3,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd. Gisteren konden deelnemers/schrijvers terecht in het gebouw van ArtCrew aan het Wilhelminaplein in Hardenberg om ook hun verhaal anno 2016 te schrijven. Anne van der Hoek begeleidde de hele dag de schrijvers die hun opwachting maakten en hun brieven verstuurden. 

Een paar reacties van vorig jaar (http://schrijfmarathon.amnesty.nl/succes/)

.

Yunus

‘We zijn dankbaar dat Amnesty zoveel actie voor ons voerde.’ Dat melden Leyla en Arif Yunus, twee vooraanstaande mensenrechtenverdedigers, ze werden allebei veroordeeld wegens ‘verraad’ en ‘fraude’. Eind 2015 werden ze voorwaardelijk vrijgelaten en in april 2016 zijn ze op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar Nederland gekomen.

yecenia600

‘Ik ben enorm dankbaar. De brievenschrijvers doen het mooiste wat ze kunnen: mensen in onrechtvaardige situaties helpen. Het vervult me met trots en het voelt fantastisch.’ Deze reactie kwam van Yecenia Armenta: zij ontving tijdens de Schrijfmarathon 2015 meer dan 8000 brieven. Ze zat sinds 2012 vast nadat ze, na 15 uur lang gemarteld te zijn, een moord bekende die ze niet had begaan. Op 7 juni 2016 kwam ze vrij.

 

amnesty-schrijversmarathon-3

amnesty-schrijversmarathon-1