De Stuw en het Alfa-college lanceren initiatief Samen online

De Stuw en het Alfa-college lanceren initiatief Samen online.

De Stuw, het Alfa-college en wethouder René de Vent van de gemeente Hardenberg hebben maandag 23 januari het project Samen online gelanceerd. Dit project helpt onder meer mensen met een kleine beurs, ouderen en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt om digitaal mee te doen.

“Van het kopen van een treinkaartje en een formulier digitaal invullen tot contacten onderhouden met familieleden; alles kan tegenwoordig online. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd, bijvoorbeeld omdat mensen geen computer hebben. Het project Samen online helpt deze mensen, waardoor hun zelfredzaamheid wordt verhoogd en netwerk vergroot”, vertelt Arthur Bouwmeester, directeur van De Stuw.

Computers

Naast digitale vaardigheden zijn daar computers voor nodig. Het project Samen online biedt beide. “Organisaties en bedrijven kunnen hun oude computers inleveren, waarna onze leerlingen de computers klaarmaken voor een tweede leven”, vertelt Wim Roos van het Alfa-college. “Daarnaast kunnen onze docenten en leerlingen helpen om de digitale vaardigheden te verbeteren.”

Uitgifte

Vrieling Adviesgroep uit Hardenberg leverde als één van de eerste bedrijven computers aan. Initiatiefnemer De Stuw coördineert de uitgifte. Bouwmeester: “Tijdens ons werk komen we regelmatig in contact met mensen die in aanmerking komen voor dit project en ook via verwijzers krijgen we namen door. Inmiddels hebben de eerste mensen een computer gekregen, de blijdschap is enorm. Daar doen we het samen voor”.

Iedereen online

Wethouder René de Vent is blij met dit initiatief: “Het is van belang dat zoveel mogelijk inwoners mee blijven doen in onze samenleving. Computers ondersteunen ons daarbij, bijvoorbeeld om verbonden te blijven met elkaar en ze bieden toegang tot informatie en nieuwe mogelijkheden. Computers die een tweede leven krijgen voor dit doel zijn dan ook van grote waarde. Ik heb vandaag wederom ervaren wat het betekent voor onze inwoners om toegang te hebben tot een computer”.

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Rabofonds van Rabobank.