Streekproductenmarkt in Hardenberg

Streekproductenmarkt in Hardenberg

Ambachtelijke producten rechtstreeks van het land; er lijkt steeds meer behoefte aan. Om die reden wordt donderdag 26 mei op de Markt in Hardenberg de eerste streekproductenmarkt gehouden, met heerlijke producten uit het Vechtdal.

Bessen uit de pluktuin, ambachtelijk ijs, asperges rechtstreeks van het land, kakelverse eieren, meel uit de plaatselijk molen, Vechtdal zuivel of vlees van Vechtdal runderen; het Vechtdal heeft heel wat te bieden als het gaat om eerlijke streekproducten.

Projectbureau ‘DOEN!’, Groene Welle, LTO, gemeente Hardenberg, Stimuland, Stad Hardenberg Promotie  en Procom, Marketing & Communicatie Agrofood hebben de handen ineen geslagen en een commissie gevormd om samen de streekproductenmarkt op te zetten en vorm te geven.
Studenten van de Groene Welle en het Alfa-college onderzochten in opdracht van Stad Hardenberg Promotie de haalbaarheid van een streekproductenmarkt in Hardenberg.

“Met de markt, naar een voorbeeld van de succesvolle streekproductenmarkt in Delden en andere populaire foodmarkten, komt een jarenlange wens uit van Stad Hardenberg Promotie. Het is de eerste streekproductenmarkt in de regio en we denken dat dit in Hardenberg ook een succes kan worden”, zegt Marjolein Brunink van projectbureau ‘DOEN!’, onderdeel van het Alfa-college waar project- en evenementaanvragen vanuit organisaties en het bedrijfsleven kunnen worden ingediend.
De eerste streekproductenmarkt staat vooral in het teken van gezelligheid en het proeven van de Vechtdalproducten. “Voor de kinderen zijn er leuke, passende activiteiten en zal Pop-en Rockkoor Slagharen de markt muzikaal omlijsten.”
Bij succes zal de streekproductenmarkt komend seizoen meerdere keren worden herhaald.

streekmarkt 1

streekmarkt 2

streekmarkt 3

streekmarkt 4

streekmarkt 5

streekmarkt 6

streekmarkt 7

streekmarkt 8

streekmarkt 9