Straattheater ‘Kunsten Op Straat’ in Hardenberg

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei stond het centrum van Hardenberg in het teken van Kunsten Op Straat. Tijdens dit theaterspektakel waren de straten en pleinen van de stad Hardenberg gevuld met acts van straatartiesten uit binnen en buitenland. Op beide dagen werd men verrast met dans, (straat)theater, muziek en kunst. Op zaterdag 7 mei zelfs tot 21.00 uur. Er was dan ook een extra koopavond.

Op beide dagen waren de straten en pleinen van Hardenberg podium voor zes verschillende acts. Vrijdags kwamen er onder andere een balkunstenaar, vrouwen die over een evenwichtskoord lopen, acht mannen met exact hetzelfde gezicht, een duo dat vrolijke capriolen uithaalt, een duo dat je confronteert met de meest absurde toestanden en een ouderwetse rock-‘n-roll show in jaren zeventig stijl. Zaterdag kon de bezoeker genieten van theatrale politie-interventies, een mimespeler, een grappige Oostenrijker die ook nog eens moeiteloos een ladder op zijn kin balanceert, vier identieke, grappige en luidruchtige wegwerkers, een man en vrouw die bewegen, jongleren en dansen met een emmer op hun hoofd en drie mannen die hun eigen en elkaars fysieke grenzen onderzochten. Bekijk de beelden van de acts in het album van de zaterdag met o.a. de twee brigadiers van Kiddy Rode Police Control die een a.s. bruid tijdens een vrijgezellen meidenavond een alcoholcontrole afnam en die moest laten zien of ze nog recht en kronkelend kon lopen. Met Directie  & C0 die hun werk aan de weg onderbraken om het publiek te vermaken. En hoe! Met Compagnie Ici’bas en met theater Leela, een Oostenrijker die het publiek zijn koord laat spannen waar hij als evenwichtskunstenaar dankbaar gebruik van maakt. En met Luca Bellezze uit Italië, de mime specialist die iedereen inpalmt voor zijn acts, gewoon op straat.

Kunsten Op Straat is onderdeel van het Vechtdal Zomerfestival, dat dit jaar van mei tot aan september wordt gevierd. Het programma staat boordevol leuke activiteiten voor het hele gezin. Jong en oud kunnen zich vermaken met dans, muziek, film en theater. Er is altijd en overal iets te doen. Bij een groot deel van de activiteiten wordt rekening gehouden met de lokale invalshoek. Hardenberg is trots op wat het te bieden heeft en laat dat graag zien, zowel aan eigen inwoners als aan toeristen. Het belooft weer een groot succes te worden, dus mis het niet!

De meest actuele informatie en de programmering zijn steeds te vinden op www.vechtdalzomerfestival.nl en op www.kunstenopstraat.nl.