Stijlvol benefietdiner voor Osteogenesis Imperfecta in Alfa College

Stijlvol benefietdiner voor Osteogenesis Imperfecta in Alfa College.

Gisteravond werd er in het LOC+ in Hardenberg een mooi benefietdiner voor ondernemers uit de regio georgansieerd. Studenten van het Alfa College Hardenberg hadden onder leiding van Bart van Berkel (winnaar televisieprogramma Masterchef 2014) een mooi 4-gangendiner bereiden. De opbrengst van deze avond ging in zijn geheel naar stichting Care 4 Brittle Bones. Deze stichting zet zich in voor het bevorderen van de kwaliteit van leven voor patiënten die lijden aan de aandoening Osteogenesis Imperfecta. Dit is een onbekende bindweefsel aandoening waar meer aandacht voor moet komen. Osteogenesis Imperfecta is zoals geschreven een onbekende aandoening, waarbij het spontaan optreden van botbreuken, kneuzingen en vergroeien van het lichaam centraal staan.

Rick Brink is mede-initiatiefnemer van dit event en ik was er best wel trots op dat zo’n 150 ondernemers en belantsellenden aanschoven om te genieten van de kookkunsten van de studenten en van Bart. Het was voor de studenten een unieke leerervaring en allen werden op deze manier in staat gesteld om geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel waar het koninklijk huis ook affiniteit mee heeft, want ook zij hebben zich ingezet voor dit goede doel, vanwege het feit dat de prinsesjes op school hebben gezeten met een patiëntje dat ook lijdt aan Osteogenesis Imperfecta.

Rick Brink kwam op het idee gekomen om dit op poten te zetten, omdat hij zelf ook lijdt aan Osteogenesis Imperfecta. “Hij zegt: “Ik ben dan wel klein van postuur (1,04m), heb een afwijkend uiterlijk, maar kan eigenlijk alles doen wat ik wil doen. Ik ben projectleider, vrijwillig actief bij de plaatselijke voetbalvereniging en daarnaast ben ik gemeenteraadslid. Een tijdje terug hadden wij een patiënten bijeenkomst en werd ik geconfronteerd met een aantal patiënten waar het op dit moment niet zo goed meegaat. De kwaliteit van leven van deze groep patiënten moet verbeterd worden, maar vanwege de onbekendheid van de handicap is dat erg lastig. Daarnaast vind ik het MBO onderwijs voor onze gemeente ontzettend belangrijk, want wij in Hardenberg kunnen niet profiteren van de “macht van de grote stad”. Daarnaast zijn wij op dit moment bezig met het behoud van ons streekziekenhuis en ik ben daarom ook ontzetten trots dat onze gedeputeerde Eddy van Hijum een goede inleiding kwam geven over het behoud van goede zorg in regio en dat dr. Guus Janus en Arjan Harsevoort van Isala een inleiding kwamen verzorgen over de medische aspecten van Osteogenesis Imperfecta.

Op het eind van de avond was er aanvullend een veiling van kunstwerken en andere ingebrachte goederen.