Ter Steege Ballonfestival: geen hinder van het weer!

Drie dagen feest op het vernieuwde evenemententerrein langs de Vecht! Dat begon gisteravond. Terwijl in grote delen van ons land allerlei weercodes golden, bleef de regio Hardenberg gevrijwaard. De hele dag door werd via Twitter en Facebook gemeld dat het 26ste ballonfestival, gegeven de vooruitzichten van dat moment, van start zou kunnen gaan en zo gebeurde. De briefing van 20 uur met de ballonpiloten gaf een go om direct te kunnen gaan opstijgen, ondanks een onweersdreiging boven Apeldoorn die mogelijk richting Hardenberg-Coevorden zou gaan. Alle dertig heteluchtballonnen, die al uitgevouwen lagen en waarvan de piloten zijn gasten ook al gebriefd hadden, konden worden verwarmd, waarna de ballonnen één voor één vrij snel het luchtruim kozen om over stad Hardenberg richting Gramsbergen en Coevorden te varen. Ter Steege Ballonfestival: geen hinder van het weer dus!

Voor en na het opstijgen van de heteluchtballonnen was er een helikopter die voortdurend wentelwiekend voor de nodige levendigheid zorgde. Weekblad De Toren, een van de sponsors van het festival, bestond 60 jaar en gaf liefhebbers af en aan de mogelijkheid om een rondje Hardenberg van boven af te doen.

En toen de ballonnen later op de avond weer elders geland waren, kwamen het onweer en de regen opdagen. In de aardig vol gestroomde feesttent, waar eerst BTW en later Bökkers als hoofdact op trad, hadden ze daar niet al te veel last van. Voor een eerste (donderdag)avond was er een mooie grote belangstelling voor het gratis toegankelijke feest, zo meldde Jos Warringa van de organiserende Evenementenhal. Het was heel warm weer en de extra te consumeren biertjes en drankjes zorgden dat dag 1 van het Ter Steege Bouw Vastgoed Ballonfestival al met al een goede start kende.

Vanuit een maatschappelijke betrokkenheid bij de regio onderscheidt Ter Steege Bouw Vastgoed zich door het sponsoren van juist dit unieke Hardenbergse evenement aan de Vecht. “Wij maken deel uit van de samenleving, halen daar ons rendement uit en willen daar ook graag iets voor terugdoen” aldus Peter Vollenbroek, directeur  van Ter Steege Bouw Vastgoed. Voor de organisatie van het Ter Steege Ballonfestival is de voortgezette sponsoring een geschenk uit de hemel. Zonder hoofdsponsor Ter Steege Bouw Vastgoed, sponsoring van Weekblad De Toren, Evenementenhal Hardenberg,  Brink HardenbergBrunink Machinefabriek BV Olbo Hardenberg, VOB HardenbergKendis ICT-groep Nederland, Wildkamp techniek en advies,  Travelbags en een bijdrage vanuit het evenementenfonds van de gemeente kan een evenement als dit onmogelijk bestaan.