Start samenwerking gemeenten met Cycloon Post

17 maart 2016 Nieuws

Officiële start samenwerking gemeenten Ommen en Hardenberg  met Cycloon Post

De gemeenten Ommen en Hardenberg en het bedrijf Cycloon Post gaven vandaag het startsein voor de nieuwe samenwerking. Per 1 januari 2016 wordt alle post van de gemeenten Ommen en Hardenberg volledig bezorgd door Cycloon. Onlangs won het postbedrijf de Europese aanbesteding van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg voor het bezorgen van de gemeentelijke post.

Op de locatie van Cycloon bij het ATC aan de Maalstoel in Hardenberg werd het Cycloon naambord onthuld door ethouder René de Vent van de gemeente Hardenberg en Marieke Snoek, algemeen directeur van Cycloon.

Duurzaam
De bezorgers van Cycloon bezorgen de post zo veel mogelijk op de fiets of met duurzame groengas auto’s. Vanuit twee locaties in Ommen en Hardenberg rijden de bezorgers langs alle bezorgadressen in de beide gemeenten. Wethouder René de Vent vertelt: “Cycloon is een onderneming die er bewust voor kiest om op een duurzame wijze post te bezorgen. Deze manier van werken sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeenten Ommen en Hardenberg. We zijn dan ook trots de postbezorgers van Cycloon fietsend door onze gemeenten te zien gaan.”

Maatschappelijk verantwoord
Cycloon is naast een duurzaam bedrijf ook een onderneming die belang hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Cycloon Post werkt veelal met postbezorgers vanuit de sociale werkvoorziening en vanuit de Participatiewet. Dit houdt in dat met de postbezorging in Ommen en Hardenberg 11 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe werkplek hebben gekregen. Dit geeft hen een prachtige kans zich als werknemer verder te ontwikkelen.

In de afgelopen maanden zijn de nieuwe medewerkers goed ingewerkt en zijn ze onder goede begeleiding aan de slag gegaan in hun nieuwe baan als postbezorger. Tijdens het startmoment werden de postbezorgers in het zonnetje gezet door wethouder René de Vent: “We zijn heel dankbaar dat deze enthousiaste groep mensen de brieven van de gemeenten Ommen en Hardenberg door weer en wind op het juiste adres bezorgd.”

 

cycloon 2

cycloon 3

cycloon 4

cycloon 5

cycloon 6

cycloon 7

cycloon 1