Sportpark De Krim officieel

29 augustus 2015 Nieuws

De herinrichting van sportpark De Krim is afgerond.  Voor dit doel was Projectgroep ‘Gezamenlijk Sportpark De Krim’ in het leven geroepen. Op het sportpark zijn nieuwe kunstgrasvelden voor de korfbalvereniging en de voetbalvereniging en nieuwe tennisbanen aangelegd. Ook is een nieuw club- en kleedgebouw gebouwd, waarna de parkeervoorziening werd aangepast.
Het oude trainingsveld van de vv DKB ’44 en het tweede speelveld hebben plaats gemaakt voor twee tennisbanen voor tennisvereniging De Krim en ruimte voor een nieuw club- en kleedgebouw. De voetbalvereniging heeft een nieuw kunstgrasveld gekregen waarop trainingen worden gegeven en wedstrijden worden gehouden. Voor de korfbalvereniging KC Centrum is ook een kunstgrasveld aangelegd.

De aanleiding voor de herinrichting was de slechte staat van de accommodatie van voetbalvereniging DKB, de wens om tennisvereniging De Krim dichterbij het dorp te situeren en de ambitie om een multifunctionele plek te creëren voor sportverenigingen in De Krim. Hierdoor sluit de herinrichting aan bij de ambitie om de verenigingen bij elkaar te brengen en de voorzieningen optimaal te benutten.

Op zaterdag 29 augustus werd het nieuwe sportcomplex in De Krim officieel geopend. De opening werd om 15.30 uur verricht door Douwe Prinsse, wethouder sportzaken van de gemeente Hardenberg in samenwerking met de oudste en jongste leden van de tennis en voetbal. Het clubhuis van vv De Krim gaat de naam De Oversteek dragen. Eerder waren een drietal parachutisten geland, die de vlag, de sleutel en andere attributen meegebracht hadden om de opening te kunnen realiseren. Een van de aanwezigen werd in het zonnetje gezet omdat die behoorde tot de inzenders die de naam van het clubhuis bedacht hadden.