Sloop voormalig zwembad De Marsch

20 oktober 2015 Nieuws

Sinds juli kunnen inwoners en bezoekers zwemmen in het nieuwe zwembad De Slag op de sportboulevard in Hardenberg. Het voormalige zwembad De Marsch is daarmee buiten gebruik na ruim 40 jaar zwemgenot. Het gebouw wordt binnenkort gesloopt.  De werkzaamheden beginnen de eerste week van november en worden in maart 2016 afgerond. Zwembad De Marsch heeft ruim 40 jaar veel zwemplezier gegeven aan de inwoners en bezoekers van de gemeente Hardenberg. Veel inwoners van Hardenberg hebben in dat bad zwemles gehad, gesport in het water of baantjes getrokken in het wedstrijdbad. De Marsch was echter verouderd en daarom is een nieuw zwembad De Slag gebouwd op het nieuwe Sportboulevard in Hardenberg. Dat bad is op 6 juli jl. in gebruik genomen.

Sloop voormalig zwembad De Marsch

Het voormalige zwembad wordt binnenkort gesloopt. Allereerst wordt het aanwezige asbest verwijderd. Vervolgens wordt het gebouw gesloopt. De zwembaden worden als laatste verwijderd. De sloop van De Marsch wordt uitgevoerd door Van Werven Infra en Recycling B.V. volgens de geldende milieu- en veiligheidseisen. Nadat het gebouw en de zwembaden zijn gesloopt, worden de gaten opgevuld met zand. Het terrein wordt vervolgens ingezaaid met graszaad. De sloop begint de eerste week van november. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting in maart 2016 gereed.

Inloopavond maandag 19 oktober

Inwoners die meer wilden weten over de sloop van het voormalige zwembad, konden op 19 oktober de inloopavond bezoeken die gehouden werd in theater De Voorveghter in Hardenberg.