Siervogels keuren in de Schakel

10 november 2015 Evenementen

Vogelvrienden Hardenberg e.o. houdt deze week in de Schakel in Hardenberg haar jaarlijkse tentoonstelling van de gekweekte siervogels. Vanochtend begon de keuring van de gevleugelde vrienden van de leden/liefhebbers. Een viertal keurmeesters bekeken nauwlettend aan welke normen de vogels voldeden en waardeerden de prestaties van de liefhebbers met hun vogels op een keurlijst. In het verleden kon een kampioenvogel  maximaal zo’n 93 punten halen.  Nieuwe normen, vooral onder internationale druk van met name Zuid-Europese vogelbonden, verenigd in de COM, maken dat het puntenaantal door de landelijke Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers aangepast is.

Zo scoorde vorige week op de tentoonstelling van de collega’s bij vogelvereniging De Gieteling in Dedemsvaart grasparkettenliefhebber Jan Boertjes met een van zijn vogels zelfs het hoge aantal van 94 punten.

Of een dergelijk resultaat in Hardenberg ook het geval kan zijn, weten de liefhebbers morgenavond als ze hun onderlinge show gaan openen. De kampioenen en de resultaten zullen dan bekend worden. Vanaf donderdag tot en met zaterdag is het publiek welkom om te genieten van de prachtige vogels in verschillende soorten en kleuren. Informatie op de website www.vogelvriendenhardenberg.nl.

vogelvriendenkeuring 3

vogelvriendenkeuring 2

vogelvriendenkeuring 1

vogelvriendenkeuring 4

vogelvriendenkeuring 5