Schrijf nu in voor het Vechtdal Wandelweekend!

Schrijf nu in voor het Vechtdal Wandelweekend!

Van 24 tot en met 26 juni wordt in het Vechtdal de eerste editie van het Vechtdal Wandelweekend georganiseerd! Het ANWB Vechtdal Wandelweekend is een weekend vol wandelplezier voor jong en oud. Het maakt niet uit of je een ervaren wandelaar bent of juist niet, of je jong bent of oud, of je met een grote groep wilt deelnemen of alleen met je partner of een vriend of vriendin, of je één dag mee wandelt of alle drie, alles is mogelijk!

15-25-40 Wandeling
Voor de deelnemers worden op alle drie de dagen mooie wandelingen door het Vechtdal georganiseerd. Men kan kiezen tussen de 15, 25 en 40 kilometer en vertrekt iedere dag vanuit een andere plaats: Dalfsen, Hardenberg en Ommen. Maar er is meer.

 • Doe een dagje Dalfsen op vrijdag 24 juni
  In Dalfsen krijgt u alvast een klein voorproefje van de gedichtenroute die na 15 juli pas gereed is, met o.a. verhalenverstelster Janna van den Berg en een kijkje bij de expositie van de Merovingische vondsten op het gemeentehuis. Voor de kids is er een speciale route uitgezet die wordt gelopen aan de hand van een app. Tenslotte kun je je smaakpapillen uitdagen tijdens de Culinaire Wandeling, die je leidt van restaurant naar restaurant terwijl je van de lekkerste gerechten geniet.
 • Hardenberg bruist op zaterdag 25 juni
  In Hardenberg kunt u een dagje ‘back-to-basic’ beleven tijdens de ‘Expeditie Vechtdal’ en gaan we de natuur in. Onderweg wordt van alles verteld over de dieren en planten die u tegenkomt. Welke planten zijn eetbaar, hoe kom je aan water als je in het bos bent? Hoe kun je veilig overnachten en natuurlijk, hoe maak je een vuurtje? Liever een wandeling in de binnenstad? Sluit dan aan bij de Smaakroute die leidt langs culinaire winkels en leuke restaurants. De kinderen gaan met de huifkar naar het bos, waar ze op zoek gaan naar Knof de Pad en daarbij de geheimen van de Vecht ontdekken.
 • Wandelen en winkelen in Ommen op zondag 26 juni
  Op deze laatste dag van het Vechtdal Wandelweekend kunt u de dag beginnen met de Ontbijtwandeling op de Archemerberg. De kids gaan speuren naar sporen in de binnenstad van Ommen en ontdekken geheimen uit het verleden. Voor de culinaire liefhebbers is er een speciale smaakroute waarbij u kunt genieten van overheerlijke producten uit het Vechtdal. Uitgewandeld? Dan is er tijdens de koopzondag in Ommen van alles te beleven!
  Schrijf nu in via www.vechtdalwandelweekend.nl
  Heeft u uw keuze gemaakt en wilt u inschrijven? Of heeft u behoefte aan meer informatie over starttijden, afstanden en deelnameprijzen? Alle informatie vindt u op de website www.vechtdalwandelweekend.nl!
  U kunt ook ter plekke bij de startpunten in Dalfsen, Hardenberg en Ommen kaarten voor de wandelingen verkrijgen!

Vechtdalwandelweekend web