Scholieren De Langewieke de straat op voor Natuurlijk Schoon

11 april 2016 Nieuws

Scholieren De Langewieke de straat op voor Natuurlijk Schoon

Vandaag ging wethouder René de Vent de kleuters van De Langewieke in Dedemsvaart helpen met het opruimen van zwerfafval. Van 11 april tot en met 15 april doen 215 scholen mee aan de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon, een initiatief van ROVA. Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gingen de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze werden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval werd door ROVA opgehaald.

In de gemeente Hardenberg doen dit jaar 21 scholen mee aan de actie Natuurlijk Schoon. Door zich op te geven voor nog een schoonmaakactie maken de scholen kans op een spectaculaire prijs.

De prijs: Op avontuur naar Antarctica

De avonturiers Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde bouwen momenteel aan een wagen gemaakt uit plastic zwerfafval en gaan daarmee over Antarctica rijden naar de Zuidpool. Een barre expeditie van 2.300 km lang naar een hoogte van 3.000 meter. De koudst gemeten temperatuur is er  -95 graden Celsius. Wilco en Edwin willen hiermee aandacht vragen voor het zorgvuldig omgaan met de grondstoffen die de aarde ons biedt. Die grondstoffen hebben waarde. Het bewijs daarvoor is dat de wagen waarmee ze over Antarctica gaat rijden gemaakt is van zwerfafval. Wilco en Edwin vertellen op de winnende school over hun spectaculaire avonturen en vertellen de kinderen over het belang van het opruimen van zwerfafval.

Over ‘Natuurlijk Schoon’

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 17 gemeenten wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze zijn ROVA en de aangesloten gemeenten op weg naar een schone en duurzame leefomgeving. Meer informatie op www.rova.nl/natuurlijkschoon.

langewiekezwerfvuil 2

langewiekezwerfvuil 7

langewiekezwerfvuil 6

langewiekezwerfvuil 5

 

langewiekezwerfvuil 3  langewiekezwerfvuil 1