Saxenburgh Groep start met Sportvitaal Vechtdal

Saxenburgh Groep start met Sportvitaal Vechtdal.

Met de komst van sportarts Marloes Stapel begin dit jaar wil de Saxenburgh Groep de sportgeneeskunde stevig neerzetten in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Onder de noemer Sportvitaal Vechtdal wordt de sportgeneeskunde in samenwerking met Isala Zwolle ontwikkeld. Het sportspreekuur is per 1 maart gestart in het ziekenhuis in Hardenberg.

Sportgeneeskunde is niet helemaal nieuw in het Hardenbergse ziekenhuis. Er bestaat al sinds enkele jaren een kleinschalige samenwerking met Zwolle op dit gebied, maar het specialisme krijgt nu een flinke impuls. Manager Wim Jaspers van de Saxenburgh Groep: “Wij willen ons ontwikkelen tot een sportmedisch centrum, Sportvitaal Vechtdal, dat bereikbaar is voor alle sporters èn overige bewoners van het Vechtdal en zuidoost Drenthe. De Saxenburgh Groep is één van de oprichters van Vitaal Vechtdal dat als doel heeft vitale mensen in de regio. Een sportmedisch centrum in deze regio sluit hier uitstekend op aan.”
Sportarts Marloes Stapel vult aan: “Sportgeneeskunde is er voor iedereen die beweegt, van topsport tot aan chronisch zieken die willen bewegen en daarbij klachten ondervinden. Het is heel breed.” Stapel heeft haar specialisatie tot sportarts net afgerond, maar in de regio is ze geen onbekende. Zo begeleidt zij als arts het eerste vrouwenvoetbalteam van PEC Zwolle.

Het werk van een sportarts is zeer veelzijdig en beperkt zich niet tot begeleiding van topsporters. Denk ook aan blessurebehandeling, inspanningstesten, sportkeuringen of het opstellen van inspanningsprogramma’s en bewegingsadviezen voor hart- of longpatiënten.

Voorlopig houdt de sportarts elke maandag en donderdag spreekuur in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Patiënten kunnen doorverwezen worden door de huisarts of een specialist. Voor keuringen is geen verwijzing nodig. Patiënten kunnen hiervoor rechtstreeks contact opnemen met het ziekenhuis in Hardenberg of mailen naar: sportgeneeskunde@sxb.nl

RZZ_sportarts_web

foto: Röpcke-Zweers Ziekenhuis