Sander Danes houdt HHC in titelrace

24 april 2016 Nieuws

Weergaloze Sander Danes houdt HHC Hardenberg in titelrace

HHC Hardenberg heeft in de strijd om de titel drie hele belangrijke punten gepakt. Dat was met name te danken aan doelman Sander Danes die een aantal schitterende reddingen verrichtte. Omdat concurrenten Katwijk en Excelsior Maassluis beiden punten verspeelden, houden de Hardenbergers de titelkansen levend.

Na een afwachtende openingsfase van beide teams waren de eerste mogelijkheden voor HHC Hardenberg. Hamid Zarbaf testte doelman Marc van Splunter voor het eerst met een harde pegel. Even later leek Dennis Krohne alleen op het doel van Barendrecht af te stormen, maar hij kon de bal niet onder controle krijgen. Na bijna een halfuur spelen was de beurt aan Barendrecht. Een keurige voorzet van Richie Basoski kwam op het hoofd van Daniël Esajas, maar hij kopte net over. De ploeg van Adri Poldervaart zette hierna aan, kreeg enkele mogelijkheden, maar tot een doelpunt leidde dat niet.

HHC Hardenberg kwam goed uit de kleedkamer en startte de tweede helft sterk. Barendrecht werd teruggedrongen en dat resulteerde in een penalty voor de oranjehemden, al was deze wel erg makkelijk gegeven. Philip Ties ging achter de bal staan en hij faalde oog in oog met Van Splunter niet. 1-0.

De ploeg van Marcel Groninger drukte direct door en ging opzoek naar de tweede treffer. Die kwam er bijna, maar een voorzet van Gersom Klok kon niet worden binnengelopen. Met nog een halfuur te spelen en net toen de Hardenbergers wilden aanzetten kreeg Kevin Görtz zijn tweede gele kaart. Een ongelukkige handsbal werd door scheidsrechter R.Bekebrede erg zwaar bestraft. VakQ zorgde samen met het Flater Pret Orkest een bandje dat de sfeer er op de Boshoek niet minder om werd, maar de spanning nam met de minuut toe.

Barendrecht nam de regie over en kreeg in de slotfase een aantal grote kansen. Eerst redde Koos Werkman op de lijn na een inzet van Danny Monster en een bizarre slotfase was het gevolg. Een minuut later was opnieuw Monster dichtbij een treffer, maar zijn schot ging over.

Barendrecht bleef het proberen en pegelde de ene na de andere bal op het doel van HHC Hardenberg. Doelman Danes leek een magneet aan zijn handschoenen te hebben en onderscheidde zich met een aantal grandioze reddingen.

Gersom Klok kreeg twee minuten voor de reguliere speeltijd nog een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Zijn schot ging echter voorlangs. In de tegenaanval werkte Tim Eekman de bal nog tegen de lat. In de absolute slotfase kreeg Esajas nog een mogelijkheid, maar wederom stopte Danes zijn inzet. De vijf minuten extra tijd waren verstreken en er werd afgefloten. HHC Hardenberg boekte een zwaarbevochten, maar zeer belangrijke overwinning.

In de pauze werd er tijd ingeruimd voor een goed doel, de kankerbestrijding. De HHC actie voor SamenLoop voor Hoop  van de voetballende vrouwen in samenwerking met de fanatieke supporterskern had inmiddels € 1.250 euro opgeleverd. Voldoende reden om dat mooie bedrag op een cheque vast te leggen om dat later te gaan overhandigen aan de organisatoren van dat grote evenement op 27 en 28 mei a.s.

 

hhcbarendrecht 1

hhcbarendrecht 2

hhcbarendrecht 3

hhcbarendrecht 4

hhcbarendrecht web

hhcbarendrecht 6

hhcbarendrecht 7

hhcbarendrecht 8

hhcbarendrecht 9

hhcbarendrecht 10

hhcbarendrecht 11

hhcbarendrecht 12

hhcbarendrecht 13

hhcbarendrecht 14