Samen om tafel voor de toekomst van Ommen

15 februari 2017 Nieuws

“Meedenken moet je gewoon doen!” Samen om tafel voor de toekomst van Ommen.
Ruim 50 enthousiaste en betrokken Ommenaren kwamen dinsdag 14 februari naar het Vechtdal College om mee te denken over de toekomst van Ommen. Ideeën en meningen over onderwerpen als duurzaamheid, wonen, zorg en digitalisering werden met elkaar gedeeld. Alles met het doel de toekomstvisie van de gemeente Ommen een update te kunnen geven naar het jaar 2030 en Ommen zo klaar te stomen voor de toekomst.
Blik op de toekomst Veranderingen in sectoren als de landbouw, zorg en het onderwijs gaan razendsnel en hebben ook invloed op het leven in Ommen. Denk bijvoorbeeld aan de veranderingen in de zorg, waardoor mensen steeds langer thuis wonen of de steeds verder gaande digitalisering, waardoor sommige banen misschien overbodig worden. Burgemeester Mark Boumans: “Het leven in Ommen blijft veranderen. Om hier klaar voor te zijn is het belangrijk dat we als gemeente weten wat ons staat te wachten. Door onze toekomstvisie samen met inwoners en ondernemers bij te stellen naar het jaar 2030 zien we wat er op ons af komt en kunnen we hier in de plannen die we de komende jaren maken rekening mee houden.”
Meedenken moet je doen! Iedereen was welkom tijdens de bijeenkomst in het Vechtdal College. Naast het uitnodigen van inwoners via de lokale media ontvingen ook 1000 Ommenaren een persoonlijke brief met daarin de uitnodiging om dinsdag de 14de mee te denken. Geertje Schilstra was een van deze personen: “Toen ik de brief ontving dacht ik eerst, is dat wel wat voor mij? Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Mijn man maakte mij enthousiast en ik heb me uiteindelijk toch opgegeven. Deze avond meedenken heeft me blij verrast. Ik heb de kans gehad mijn mening te geven over de toekomst van Ommen en ik heb echt het gevoel dat ik iets heb kunnen betekenen. Het is mooi om te weten dat we de ideeën die we vanavond met z’n allen hebben bedacht straks terug kunnen zien in de toekomstvisie van Ommen. Ik zou dan ook zeker zeggen, komt er een kans voorbij om mee te denken en zo je bijdrage te leveren aan Ommen: moet je doen!”.
Ook nog meedenken? Iedereen die nog wil meedenken kan tot 1 maart reageren op verschillende stellingen over de toekomst van Ommen. Deze stellingen zijn te vinden op www.ommen.nl en op de facebookpagina van de Gemeente Ommen. Op basis van de online reacties en de uitkomsten van de bijeenkomsten met ondernemers, organisaties en inwoners stelt gemeente Ommen de nieuwe Toekomstvisie 2030 op.