Samen gezond ontbijten

10 november 2015 Nieuws

Samen gezond ontbijten. Dat deden leerlingen van groep 3 van de Ds. Doekesschool uit Hardenberg op 10 november aan het Burgemeestersontbijt met het college van burgemeester en wethouders in het gemeentehuis van Hardenberg. De gemeente Hardenberg is immers sinds januari 2014 JOGG-gemeente en  een gezond ontbijt past goed binnen deze aanpak.

Donatie LINDA.foundation

Het was burgemeester Peter Snijders die bij gelegenheid van het ontbijt een certificaat aan de school overhandigde waarmee de gemeente Hardenberg 100 euro schenkt aan de LINDA.foundation.  Supermarkt Albert Heijn uit Hardenberg leverde daarnaast het ontbijt als supporter.

In de week van het Nationale Schoolontbijt wordt aandacht gegeven aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet, onregelmatig of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft onder andere steun van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Naast gezond ontbijten zijn voldoende bewegen, water drinken, dagelijks groente en fruit eten ook belangrijke speerpunten van JOGG. “Een goed ontbijt zorgt voor een goede start van de dag. Dat geldt voor jong en oud. Met een  gezond ontbijt presteer je beter op school en op het werk. Samen met de leerlingen van de Ds. Doekesschool doen wij graag mee met het Nationale Schoolontbijt”, aldus burgemeester Snijders.

Gewoon Gezond / JOGG

De gemeente Hardenberg is JOGG-gemeente. De Hardenbergse JOGG aanpak heeft de naam Gewoon Gezond mee gekregen. Bestaande initiatieven op het gebied van een gezonde leefstijl worden onder één paraplu geplaatst om zo meer aandacht op het thema te vestigen. Ook wordt Gewoon Gezond ingezet om bestaande activiteiten een gezonde boodschap mee te geven. Het schoolontbijt is een activiteit dat hierbij goed past.

ontbijt 5 ontbijt 4 ontbijt 3 ontbijt 2 ontbijt 1