Rozentrio’s: Merel en Chanttal dragen titels over aan Sabine en Merle

11 maart 2017 Nieuws

Rozentrio’s: Merel en Chanttal dragen titels over aan Sabine en Merle.

In een goedgevulde theaterzaal van MFC de Baron werd zaterdagavond het Rozentrio 2017 bekend gemaakt en werd het mini trio gekozen. Om acht uur werden Sabine Poortman (28), Linda Buit-Hilbrands (25) en Carolien Postma (29) de zaal binnen geroepen. Sabine was de nieuwe rozenkoningin geworden en kreeg de sjerp en het kroontje van haar voorgangster Merel en de hofdames kregen de sjerp van hun voorgangsters Sharon en Amber.
Voor het mini trio hadden zich vier trio’s opgegeven. Na een vermakelijke “strijd” werden Merle Prinsen, Lise Smit en Lisayra Bansradj gekozen. Merle wordt de mini-Rozenkoningin. Lisayra en Lise worden haar hofdames.

Ook werden de twee nieuwe bestuursleden voorgesteld, namelijk Heleen Bakker en Henry van Straten.

De zoektocht naar een nieuw – vrouwelijk – bestuurslid is succesvol geweest. Het bestuur is versterkt met de in Dedemsvaart getogen Heleen Bakker. Zij werkt als “arbeidshygiënist” bij Arbo Unie. ‘Dit houdt niet in dat ik – zoals Rob Geus – testen doe of in keukens naar de hygiëne kijk. Ik help bedrijven bij het verbeteren van arbeidsomstandigheden op het gebied van gezondheid en veiligheid   zodat medewerkers een arbeidsleven lang, gezond en veilig kunnen         werken’, aldus Heleen. Zij houdt van het bourgondische leven, mooi weer en fijne terrassen. Haar favoriete vakantieland is Spanje. De Dedemsvaria is voor haar belangrijk. Heleen: ‘Ik vind het belangrijk om Dedemsvaart goed op de kaart te zetten en draag daar graag mijn steentje aan bij. Met de Dedemsvaria kijk ik uit naar het feit dat de inwoners uit Dedemsvaart en omgeving samen komen. Om letterlijk “in” en “om” de Voart om activiteiten te doen en een gezellige week met elkaar door te brengen’. 

Verder is het bestuur versterkt met Henry van Straten. De 54-jarige Henry was van 2006 tot en met 2012 binnen het Dedemsvaria bestuur al actief als penningmeester van het bestuur. Ook was hij speaker bij evenementen. Na zijn aftreden in 2012 bleef hij nog wel als speaker actief. ‘Het bleef na mijn terugtreding echter wel “jeuken”. Ik wilde eigenlijk toch iets meer voor de Dedemsvaria blijven doen. Na èn in overleg met Peter (van der Bent) en Maikel (van Marle) heb ik besloten om in het bestuur terug te keren als penningmeester’, vertelt Henry.

Henry is afkomstig uit de Ooy-polder bij Nijmegen en woont sinds 2000 in Dedemsvaart. Tussen 1980 en 1994 was hij beroepsmilitair. Nu werkt hij als accountmanager/jobcoach. Hij is gehuwd met Gerdien en heeft twee dochters  en een stiefzoon en stiefochter.

Het Dedemsvariabestuur wordt nu gevormd door: Maikel van Marle (voorzitter), Jermain van ’t Zand (secretaris), Henry van Straten (penningmeester) en de leden Heleen Bakker, Peter van der Bent, Pieter Brouwer, Stefan Nanning, Niek Wouda en Jonathan de Wagt.

 

Tekst en foto’s van Dedemsvaria organisatie.