Kunstwerk Verbinding officieel in gebruik genomen

28 april 2016 Nieuws

Kunstwerk Verbinding officieel in gebruik genomen. Kunstenaar Wessel Bezemer exposeert bij Roel van den Biggelaar.

Vandaag werd in Hardenberg het kunstwerk ‘Verbinding’ in gebruik genomen.  Dat gebeurde met een rondgang langs het kunstwerk met Bezemer en de wethouders René de Vent en Douwe Prinsse in aanwezigheid ook van diverse raadsleden. In de bloemenwinkel van Roel van den Biggelaar aan de Europaweg legde De Vent nog eens uit hoe het kunstwerk tot stand is komen. Ook de kunstenaar zelf gaf een nadere toelichting. Hij combineert de ingebruikname in samenwerking met Roel van den Biggelaar een expositie van zijn werk (tot en met 28 mei) in eerder genoemde winkel. Het ontwerp voor het kunstwerk is samen met een klankbordgroep van omwonenden en ondernemers uit de omgeving gekozen.

Thema ‘Verbinding’

Wessel Bezemer kwam na het zien van de locatie al snel op het thema Verbinding, een verbinding tussen land en water: “Ik dacht hierbij aan een monumentaal kunstwerk dat van veraf al te zien is. Er is bewust gekozen voor de tijdloze materialen roestvrij staal en brons. De benen van het beeld symboliseren het pad naar verbinding. De verbinding, het hart van het beeld, mondt uit in twee armen. De lichtdoorval in het beeld doet denken aan de schittering op het water en houdt het beeld levendig en in beweging. Verbinding staat tevens voor een sociaal (vang)net, zoals de gemeente: open en transparant. Het beeld gaat dus ook over mensen. Mensen die verbonden zijn door het leven in een en dezelfde gemeente.”

Wessel Bezemer

Wessel Bezemer is ruim twintig jaar werkzaam als professioneel beeldhouwer. Zijn bronzen beelden giet hij in zijn eigen gieterij. Met zijn beelden wil Bezemer een gevoel opwekken van ontzag voor de natuur om ons heen. Hij maakt veel figuratieve beelden in de openbare ruimte. Zijn beelden zijn op meerdere manieren te beleven en interpreteren. De kunstenaar betrekt bewoners bij het ontwerp, zodat er lokaal  groot draagvlak is voor zijn werk.

verbinding 1

verbinding 2

verbinding 3

verbinding 4

verbinding 5

verbinding 6

verbinding 7

verbinding 8

verbinding 9